6 Октомври, 2021 10:37 7 664 10

30-годишен бум при продажбата на жилища

  • манхатън-
  • сащ-
  • жилища-
  • имоти-
  • продажба

Манхатън – магнит за придобиване на имот

30-годишен бум при продажбата на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

През третото тримесечие на текущата година в една от най-луксозните точки на САЩ – Манхатън, са продадени 4523 имота, което е 30-годишен рекорд, сочи доклад на Міllеr Ѕаmuеl и посредническата ĸoмпaния Dоuglаѕ Еllіmаn Rеаl Еѕtаtе.

Спрямо година назад средната цена отчита ръст от 1.4%, достигайки 1.12 млн. USD. Сред основните причини за силния интерес към придобиване на имот в Манхатън е, че след началото на пандемията клиентите се въздържаха от покупка, надявайки се, че ще могат да придобият имот на по-изгодна цена, докато пазарът се възстановява. Друга причина е, че все повече работодатели връщат служителите си в офисите, а те се нуждаят и от място, на което да живеят. „Ha пaзapa вeчe ce yceщa пoвeчe oптимизъм и чyвcтвo зa cигypнocт", ĸaзвa Джoнaтaн Mилъp, пpeзидeнт нa Міllеr Ѕаmuеl. Според него, отстъпките които са правени в началото на пандемията, вече са в историята. Над 8% е броят на сделките, финализирани на нива над исканата цена, което е най-високият дял за последните 3 години.

С 9% са поскъпнали старите жилища за година. Средната им стойност вече е 999 250 USD. Все още пазарът е свидетел на исторически висок дял на празните жилища – със 7% повече от средните за десетилетието нива през третото тримесечие на текущата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Blackthorn

    14 3 Отговор
    Трее да си мноо луд да вземеш в днешните смутни времена имот, в което и да било урбанизирано гето по света, та било то и Манхатън!
  • 2 Аз съм

    12 1 Отговор
    Не бих си купил имот за себе си в САЩ с техните данъци за имоти, 0.4 на 100% до 0.6 на 100% са данъците , демек на 500.000$ имот данъка е 500$ на месец и като сложат смет и др и може и да стане 1000 $ на месец и това преди ипотечни задължения, аз продадох каквото имах и се разкарах !

    Коментиран от #9

  • 3 MAN

    13 1 Отговор
    СКОРО ПАК ЩЕ ВИЕМ НА УМРЯЛО. ДОКАЗАНО Е ,ЧЕ ЧОВЕК НИКОГА НЕ СИ ВЗЕМА ПОУКА ОТ ИСТОРИЯТА.

    Коментиран от #7

  • 4 Некой си

    9 1 Отговор
    Това некъв Манхатън от паралелна реалност ли е,щото преди една година имаше снимки с призрачни улици и изнасящи се на гръм тълпи,а инвеститорите в имоти ревяха през сополи и пикаеха газ. Те тъй де туй требва да е друг Манхатън.
  • 5 Jordan Gaidarof

    12 0 Отговор
    Това е защото федералите печатат трилиони без покритие и всичко се обезцени, завърнах се скоро от там след 8 годишно отсъствие и видях как всичко се удвои ценово.
  • 6 Спиро

    11 1 Отговор
    „Ha пaзapa вeчe ce yceщa пoвeчe oптимизъм и чyвcтвo зa cигypнocт", ĸaзвa Джoнaтaн Mилъp, пpeзидeнт нa Міllеr Ѕаmuеl. Оптимизъм преди голямото "ПУК". Аз пожар с хартия да се гаси не съм виждал,а с тея прясно напечатани хартийки да стане хептен не го вярвам. Too big to fail ,да видим кат тръгне ефекта на доминото колко оревали орталъка ще има,че и у нас май банките шараноловци ще си вдигат такъмите скоро,а това не е предвестник на добри неща
  • 7 Сливата

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "MAN":

    Направо не знаеш колко си прав! Ще вием и то не в далечно бъдеще. Колко още балони ще се спукат, Канада също.
  • 8 така така

    5 1 Отговор
    Тя София е пренаселена, пък какво остава за Ню Йорк.
    Трябва да са много тъпи хората да ходят да се мушат там в човешкия мравуняк.
  • 9 Texas

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм":

    кви 0.6%,,пропърти таксата е към 2% в Тексас от маркет оценката за квартала(за настоящата година) от общината,и всяка година се вдига,но имаш право да протестираш ако искаш на място и лично,отделно има комюнити такса за съответния квартал ако е самостоятелна къща,,и там са едни $500 на година. Поддържането на къща в САЩ е скъпо,но е приятно да виждаш всичко чисто и подредено.
  • 10 Софиянчето

    0 0 Отговор
    А бе къв Манхатън, идвайте в София,че има недостиг на евтина работна ръка.