8 Октомври, 2021 09:21 4 402 23

Сграда само за жени

  • ванкувър-
  • канада-
  • жени-
  • жилища

Тя ще бъде построена във Ванкувър

Сграда само за жени - 1
Снимка: Shutterstock

Сграда, която предстои да бъде построена, ще бъде само за жени. Тя ще се намира във Ванкувър и ще е достъпна за жени в различни възрастови групи и социален статус – работещи жени, самотни майки, както и пенсионерки. Философията на проекта е да помогне на жените, най-вече на тези, които са в неравностойно положение. В Канада, както и в редица други държави, все още се запазва неравенството между мъже и жени по отношение на заплащането, което затруднява представителите на нежния пол да си наемат или купят самостоятелно жилище. Поради това и жените по-често страдат от домашно насилие.

Само от жени се състои е екипът архитекти, направили проекта на сградата. Те са се стремили екстериорът ѝ да бъде нежен и ефирен, а не „ръбест“ и „мускулест“. Стремили са се максимално постройката е близка до природата, като наподобява вълни и вятър. Жилищата ще разполагат с големи прозорци и балкони. В изработването на сградата ще се използва дърво и други естествени материали. Интериорът е решен в меки и неутрални цветове.

В 13-етажната сграда ще има 135 жилища, които ще се отдават под наем. Сред тях ще са студиа, апартаменти с една, две и три спални. Първа копка на сградата е планирана за август 2022 г.

Мъже и момчета ще могат да живеят в сградата, но само ако наемът е сключен с жена, която отговаря на определени икономически и социални условия.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Село ЧЕПинци

    16 3 Отговор
    Искам да ме пуснат в тази сграда.

    Коментиран от #15

  • 2 Дедо ви

    31 3 Отговор
    А джендъри ще може ли?
  • 3 Пучо Капучо

    35 2 Отговор
    Да живее феминизъмъ! Така като гледам...ле.сбото ше е вървежно у таз сграда.
  • 4 мислещ

    49 2 Отговор
    Тези се оляха! Това си е жива сегрегация. Да очакваме ли сгради само за негри, само за лезбийки, само да транс и т.н.? Глупостта е безкрайна, но та ще ни унищожи съвсем скоро. После всички сгради ще станат за талибаните, а в историята ще пише, че бялата раса е полудяла и се е самоунищожила.

    Коментиран от #9

  • 5 Ввв

    28 1 Отговор
    Идиоти,сър
  • 6 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    30 2 Отговор
    Сградата ще се казва Лесболандия.
  • 7 Мирослав

    27 1 Отговор
    Че то в Канада как се разбира кой е мъж, кой жена, като имат 30 различни джендъра?
  • 8 3749

    18 2 Отговор
    Дискриминация сър !
  • 9 Гост

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "мислещ":

    Интересно какво ли щеше да стане, ако бяха обявили сграда, или каквото и да е, само за мъже?!

    Това вече е прекалено!!!! защо ционистите бутат света към женска хегемония....и мъжете да стават по-малко и по-малко ..даже смяна на пола и какви ли не доктрини пропагандират, само и само да няма нормални мъже.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 комон сенс

    7 3 Отговор
    Високо блокче от соца с обли балкони ви е прехвалената архитектура.
    Да се намеква, че мъжете архитекти правят наквки груби и мускулести сгради само е дебилизъм. Архитектурното изкуство е едно от най-добре развитите в нашата цивилизация и е едно от доказателствата за човешката гениялност. А стиловете са тоилквоа арзннообразни, че само незапзонат и /или комплексиран индивид може да говори пренебрежително за това хилядолетно богатство.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 мъжете

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    в някои арабски страни даже слагаг чаршаф с дупка върху жените ,за да не ги докосват при възпроизводството!
  • 14 ФЕН

    17 1 Отговор
    Странно е ,че масово се опитват да разрушат моралните норми и ценностна система !Стремежа да се разбие семейството като единица поражда голяма пустош след себе си !променят се и биологични признаци пак в тази насока ....няма мъж,жена , семейство ,религиите се удрят и тя ....света отива към робство на ума и в последствие на тялото! Насаждането на омраза от различните към нормалните се подклажда целенасочено и то само в посока на хаоса.....Когато Различните се уседят ,че са употребени в този ГЕНОЦИТ на МОРАЛА ще е късно за всички....При липса на НОРМАЛЕН свят различните стават незабележими и ....ненужни!

    Коментиран от #21

  • 15 Механик

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Село ЧЕПинци":

    Не ти трябва,повярвай !
    Там ще е пълно с кресливи и нелицеприятни феминистки на които са им зарастнали гугутките.
    А сградата само за жени е дискриминация по полов принцип.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 5ко

    13 0 Отговор
    Още една простотия на глобалистите. Противопоставяне на хората по всякакъв начин. Настройват ги по пол, като в случая, раса, религия, сексуална ориентация, ваксъри срещу антиваксъри, тотален контрол на "информация" и до дето плъховете под стреса се самоизяждат, онея си плетът кошницата в името на крайната им цел - тотално робство или така наречения нов световен ред. Вършат това, което винаги са правили в името на безконтролната им власт - Разделяй и владей.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    9 1 Отговор
    Чета чета чета три пъти първите два реших че нещо пропускам. Пак няма логика -Жени двойка пак не става в този случай едната си мисли че е мъж и влиза в такава роля значе за такива не може.Вторият случай да не е (модерн манастир ????)И каква е тази помощ ???Това е настройване да мразиш мъже ако все още си нормална жена (Мъжът и Жената са създадени да служат един на друг. Отношенията им са взаимозависими, независимо дали го искат или не)Женското служене се състои в това да бъде огледало за мъжа, в което той да вижда своите постижения, а не това, което не му достига. Без значение дали той е постигнал върхове, или не .След моята анализ може и да греша тази Сграда само за жени- е за тези новите трети вид жена ,ама нали съм много любопитна и филосов без диплом най ми е интересно апартаменти или весела болница за хора които не могат да носят отговорност, хора който изпитват чувство на срам, стеснение или дискомфорт относно собственото си тяло- джендър.
  • 20 СТРОИТЕЛЕН ИНЖЕНЕР

    15 2 Отговор
    "Само от жени се състои е екипът архитекти, направили проекта на сградата." - нека и екипът конструктори да е само от жени. Както и изпълнителите. Да видим как жени ще си я изчислят и построята. Да си управляват механизацията, да си изкопаят и укрепят изкопа, да си монтират кофражите, да си сложат армировката, да си налеят бетона, след това и довършителните работи да си изпълнят. Май няма да стане, а? Пак мъже ще им я строят. Целта на тази сграда отново е разделение на хората. По-точно - на полова основа.
  • 21 OMEGA

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "ФЕН":

    ПО ЗАКОНА НА ТВОРЕЦА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЕДНО НЕЩО СЕ ОТДАЛЕЧАВА ОТ НЕГО ТОЛКОВА ПО МАЛКО ВРЕМЕ МУ ОСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА !
  • 22 обиден

    6 1 Отговор
    Чакайте сега, сградата да не е "мускулеста" така ли ? Това какво трябва да значи за мускулестите жени бодибилдъри и трениращи ? Те не са ли жени ?
    Опааа, това не е ли обида и дискриминация ?
  • 23 От острова,, тичайте натам

    4 0 Отговор
    Лелей, малей...много сте, нема да стигне..!