14 Октомври, 2021 11:24 3 746 13

Има ли бъдеще изоставената болница в Радунци

  • радунци-
  • болница-
  • имот

Според Валентин Недков сградата е добре запазена и с ремонт би могла да се използва

Има ли бъдеще изоставената болница в Радунци - 1
Снимка: Actualno.com

Много хора се запознаха с казуса на белодробната болница в Радунци още в началото на първата вълна на пандемията, когато заговорихме, че няма легла в болниците, няма къде да се лекуват хората, а имаме една огромна сграда, построена на 15 000 кв. метра, в Радунци, Старозагорско, насред планината, с цел да бъде белодробен диспансер. Тази сграда се руши и е в окаяно състояние, предаде БНТ.

Валентин Недков се опитва сам да я брани. В началото - да не бъде разрушена, а сега се опитва да събере каквото има от нея и да спаси имуществото. Постоянно има набези и се краде каквото е останало. Доскоро е имало и техника, а в момента в сградата има много имущество и документи.

"Болницата в Радунци е изоставена от 2015 година и в момента, в последната една година сме обект на особено големи нападения и разрушения вътре в болницата от недобросъвестни граждани. Опитваме се да я запазим, така че едни следващи управления да могат да вземат по-адекватни решения за нейното използване в бъдеще", каза Валентин в "Денят започва".

Той допълни, че болницата е добре запазена и с ремонт би могла да се използва. Легловата база е много голяма.По думите на Валентин от Министерството на здравеопазването изцяло са адбикирали от възможността тя да бъде преизползвана и в момента се опитват да я продадат.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    9 3 Отговор
    Тук съм върлувал през 1986-1987.Лаборантки,сестри и една санитарка.Беше чуден кът Радунцито..
  • 2 закривай

    36 3 Отговор
    Не съм фен на комунизма ,но в сравнение със сега хората са били извинземни.Ккаква болница са построили ,на място с чист въздух,а сега в тази пандемия 2 години няма кой да се сети да я ремонтира и да заработи.

    Коментиран от #3

  • 3 Сър

    2 15 Отговор

    До коментар #2 от "закривай":

    Да, болница с некадърни лекари, виж коментар едно, явно е бил на секс туризъм, а не да се лекува, комунизъм, няма що..

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Перо

    14 2 Отговор
    А хората умират от Ковид по стълбищата на болниците в големите градове!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Не пиши глупости, колкото да изпъкнеш.
    В тази болница спасиха моя роднина, през онова, лошото време.
    Днес не достига леглова база за болните от ковид, а тази болница пустее. Грехота!
  • 6 Квото надробили

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    Ами като не са се ваксинирали, да ходят на стълбите на Мангъров да ги излекува с чаят!
  • 7 Нерон

    10 0 Отговор
    Майка ми е работила в тази болница. Комунизмът е бил велико време! Не като сегашната "демокрация" и "пазарна икономика".
  • 8 КРАДЦИ

    4 0 Отговор
    А ИМА ЛИ БЪДЕЩЕ ИЗОСТАВЕНАТА НОВА ПОЛИКЛИНИКА В ЦЕНТЪРА НА БАНКЯ , СЪС КРАДЕЦ КАТО БМБ И ГЕРБ ?
  • 9 boi boi

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Ей, нямаш идея каква база имаше тази болница, разположена на място с изключително чист въздух , нито какви лекари!! За да стигнеш до нея имаше триста стъпала, които ъмишлено бяха направени, за да се изкачват от болните всеки ден!! Там се възтановяваха и връщаха хора от онзи свят - болни от туберколоза!!!
    Не говори за неща, които не си виждал!!
  • 10 ШАФИОРА

    8 0 Отговор
    УТРЕ В ИСТОРИЯТА ЩЕ ПИШЕ ЗА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ ЧЕ Е БИЛО ВРЕМЕТО НА ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ И ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ С ГЛАВЕН КРАДЕЦ БОЙКО - ПРЕСТЪПНИКА И УБИЕЦ !
  • 11 ИВАН

    6 0 Отговор
    Идеята за грижата за човека - тази болница е показателна, обикновения човек да се възстанови на едно райско място, сред тишина и спокойствие и природна чистота .... а сега на такива места живеят само богаташи, и си снимат филми и сериали за тях си "Скъпи наследници" например, ако някой го е гледал
  • 12 гост

    6 0 Отговор
    най добрата болница може би и в европа с доказано лечение на белодробни заболявания

    Коментиран от #13

  • 13 постковид

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Да се започне всенародна кампания за запазване на тази уникална болница! МЗ трябва да поеме инициативата. Този въздух, който е там е изключително чист. Лекарите трябва да решат, кой да се лекува там. Да се създаде фонд "Спаси Радунци"! Фондът да е по подобие на "Българската Коледа".