Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 19:37 15 715 21

Голям софийски хотел с нова визия

  • hilton-
  • софия-
  • хотел-
  • визия

Hilton Sofia се насочва към "зелената архитектура"

Голям софийски хотел с нова визия - 1
Снимка: М. Богданова

Проект за реновация на петзвездния столичен хотел Hilton беше представен на тазгодишното издание на водещия специализиран форум в сферата на архитектурата, строителството и сградните технологии в България „Building Innovation Forum“.

Концепцията за трансформация на емблематичната сграда у нас, която е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп, беше представена от архитектурно бюро Иво Петров - Архитекти пред водещи фирми и организации, ангажирани с ключовите за пазара проекти. В нея са заложени различни елементи от съвременната „зелена архитектура“ и включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богатото интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела.

„Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка“, сподели по време на конференцията арх. Невена Данева от Иво Петров - Архитекти. По думите ѝ най-важното нещо пред екипа, отговорен за осъществяването на проекта, е било да се позволи на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв, какъвто е. „Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него“, обясни арх. Данева.

Тя допълни, че посредством добавяне на нови обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia. Така, след приключването на проекта за реновация, хотелът ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, модерни и реновирани обществени пространства, включително най-висок клас президентски апартамент, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, модерен ресторант, напълно обновено фоайе, козирка, която комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата.

Проектът предвижда да реализира още първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    21 85 Отговор
    хубав е хотелат но нияма пари да се спи там кумонистите на радев обраха народат хода сас пет лева вав джоба от една седмица нияма помошти ништо нияма номер 15 или 17 на изборит

    Коментиран от #3, #5, #8, #9, #14

  • 2 така е

    24 2 Отговор
    Е то щото е много зелено в София...

    Коментиран от #10

  • 3 VWandMercedes

    21 42 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    "Продължаваме Подмяната" другаре.Тази зима ще е глад ама и вие червенушки ще гладувате защото Радев няма да ви купи хляба или да ви плати парното.
  • 4 Само

    14 2 Отговор
    ос. аха прекрасното място със зелина и до Перловската река с Хилтънов хотел срещу милиони ! Сега , за лапачка , ей на какво ще ставало !
  • 5 На Мечо

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    С 200. С любов

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 МЯЧУ

    5 6 Отговор
    ПРЕЗИДОНТ👋
  • 8 Мюмюн

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Ти аку ни си Град Козлодуй, да ни ми е имиту Мюмюн. Прайш са на такав кат мене-бизработен ром, ама многу дубре знайш за кого да са гласува, а....ко са прайш ве, радиуактивен! Ай бегай отука!
  • 9 ПЕНЦИОНЕР

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    ..... МЕЧО, ЦИГНИТЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПАРИ, НЕ ЗА ГЕРБ...!
  • 10 ПЕНЦИОНЕР

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "така е":

    ...... ВЕДНАШ... НЯМАХ ПАРИ... ЗАБРСИХ СИ И КАРТИТЕ... И МИ СА НАЛОЖИ ДА ПРЕСПА В ТОС ХОСТЕЛ... НЯМА ДА ПОФТОРЯ!!!!
  • 11 Кан

    8 22 Отговор
    Радев вече е символ на омраза и разделение,за пет годишен мандат няма нито едно градивно изказване,сее омраза и разединение и негативизъм на всяка нова година ,позор е да се нарече българин,

    Коментиран от #15

  • 12 До 2

    7 4 Отговор
    Колко да ти е зелено бе хейтър.Борисова градина е по голяма от Централ Парк в Ню Йорк. А ти по малко интелигентен от .....
  • 13 Брависимо

    5 3 Отговор
    Аве тия ПЛОВДИВЧАНИ държат вече всичко ХУБАВО в СОФИЯ.
  • 14 ХАХАХА

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Искай пари от Бойко, нали гласуваш за него.

    Коментиран от #16

  • 15 1234

    12 6 Отговор

    До коментар #11 от "Кан":

    Радев е бъдещият президент.
  • 16 Мьодлинг

    4 12 Отговор

    До коментар #14 от "ХАХАХА":

    Нали го изчагъртвате. Какви пари да иска човека от Бойко. Ще го сънувате Борисов и на сън ще се стряскате от него. Така ви е взел стараха. Чакам да видя с какво ще запомним фатмака, комунистката до него и всичките изтърсаци-протестъри в НС. Искам да видя нещо и да си кажа - това е построено от плужаците на Радев или други протестърски същества. Май следващите пет покния няма да доживеят такова нещо, ако ГЕРБ не на власт разбира се. А това става все по-вероятно, като ви гледа човек.
  • 17 Bat Veso

    6 6 Отговор
    Радев да си ходи,че е резил за България!
  • 18 Съдията Дред

    4 1 Отговор
    Всъщност, за толкова години не съм стъпвал в този хотел, или в което и да е неговите заведения. Явно не е случайно. Но не съм и чул там да има някакво вървежно заведение. Който знае, да сподели.

    Коментиран от #19

  • 19 Komapak

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Съдията Дред":

    50% от печалбата на веригата идва от един единствен хотел. Хилтън Лас Вегас.
  • 20 Граплинг

    1 1 Отговор
    Му е майката и истината
  • 21 Целта е

    2 1 Отговор
    Покрай зелената истерия да завземат част от парка. Долу ръцете от парка!