18 Октомври, 2021 11:11 12 772 7

В някои градове жилищата поевтиняват

  • германия-
  • жилища-
  • наеми

Наемите падат в 9 от 14 от най-известните германски градове

В някои градове жилищата поевтиняват - 1
Снимка: Shutterstock

Наемните нива в Германия започнаха да се стабилизират, а в някои от най-големите градове дори отчита спад, сочи най-новото изследване на специализирания сайт Immowelt. Една от основните причини за подобна тенденция, според анализатори е, че наемите са достигнали максимума си. Често рентата е между 30% и 40% от месечния доход на едно домакинство. Наскоро жителите на Берлин гласуваха „за“ национализирането на жилища заради невероятно високите наеми. За последните 5 години ръстът им е надхвърлил 30%.

Сред гладовете известни със своите високи наеми на жилища са Франкфурт на Майн, Хамбург, Мюнхен и Щудгарт.

Към днешна дата наемите в Мюнхен са 16.50 EUR/кв.м, докато в Хамбург цените са по-ниски – 10.98 EUR/кв.м. Във Франкфурт на Майн – вторият най-скъп град в Германия, те дори започнаха да отчитат лек спад. От 11.72 EUR/кв.м. през второто тримесечие на 2021 г. са спаднали до 11.60 EUR/кв.м през третото тримесечие. С 1% по-ниски са наемите вече и в Щутгарт, който се явява третият по висока цена на живот германски град.

От Immowelt са анализирали наемите на жилища по обяви публикувани на техния сайт, като за база за сравнение са взели 3-стайно жилище с разгъната застроена площ от 80 кв.м. Анализът обхваща 14 от най-големите германски градове и показва, че в 9 от тях наемите отчитат ръст през третото тримесечие на текущата година спрямо второто, а в останалите се наблюдава спад.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕКМЕДЖЕ

    16 5 Отговор
    Щом ББ и Бикините нямат там къща , значи пазара на имоти е лош !
  • 2 dragula

    3 1 Отговор
    Щудгарт :D
  • 3 Гост

    20 32 Отговор
    С фенерче ще го търсите Бойко,жалки шутове и комунета

    Коментиран от #6

  • 4 Трън в задника

    8 6 Отговор
    Намаляват щото иначе национализация.
    И тук трябва да стане така, който надува наема да му отчуждават имота хихижи

    Коментиран от #7

  • 5 EUROPA

    12 8 Отговор
    НОРМАЛНИТЕ ХОРА НАПУСКАТ КЛОАКАТА ГЕРМАНИЯ !
  • 6 Йеронимус БОШ

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ний го търсим , но него все го няма ! Що ли така ? Що се явява само на събития , коиго неговите слуги му подготвят и далече от масата народ , който грее 0т ЛЮБОВ към него !
  • 7 Ядец

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Трън в задника":

    И кой точно ще плати това? Държавата ли? Хихи