25 Октомври, 2021 09:07 2 625

Бързи, чисти, икономични – Иновации на тухлите

  • porotherm-
  • тухли-
  • зидария

Включи на скорост с Porotherm Profi Dryfix Extra

Всяка сфера търпи своето развитие. Светът се променя и ние с него. Най-важно за динамичния свят, в който живеем, е времето. То никога не стига. Затова иновациите все повече са насочени към това да свършим повече работа за по-кратко време.

Такава е историята и на Porotherm Profi Dryfix Extra. Развитието на тухлите не спира – време е да бъдат забравени отживелите практики на строителството и да преминем към новото.

Ако трябва да върнем времето назад, ще видим първо, че тухлите наистина се променят. Преди време за строителство са използвани тъй наречените тухли четворки, днес вече се използват голямоформатни, които улесняват работата.

Затова с промяната на тухлите идва ред за промяна и на тъй наречената зидария. Край на трудоемкото подравняване – време е за Porotherm Dryfix Extra. При новата система зидарският разтвор отпада, като метод за слепване и на негово място идва специално разработено полиуретаново лепило (с име Dryfix Extra), което в комбинация с тухли Porotherm Profi осигурява множество предимства. А какви са те?

На първо място е зидария с висока степен на здравина. Съставът на лепилото Dryfix Extra е подбран така, че то да бъде максимално здраво и издръжливо във времето и е специално пригодено за слепването на керамични повърхности. А плътното слепване се дължи на перфектната геометрия, постигната чрез компютърно калибровано шлайване на тухлите след изпичане. То замества нуждата от познатите зидарски разтвори и всички свързани с тях неудобства и необходими инструменти.

Бързи, чисти, икономични – Иновации на тухлите

И тъй като говорихме за време – о, да – със системата Porotherm Profi се работи изключително бързо и лесно. Не е необходимо да се изчаква да стегне зидарския разтвор, а времето за поставяне на всеки един блок е сведено до минимум. Анализите показват, че за изграждане на част от зидариите може да бъде намален таймингът до цели 2 пъти. Ако имате оптимизирани бюджети, всяка минута ще ви е от значение, така че това ще ви спести много разходи.

А стане ли въпрос за бюджети, важно е да кажем, че може да се спестят разходи и с друго предимство – край на допълнителната техника. С новата система имате необходимост от много по-малък брой инструменти. Затова тези разходи може също да ги отпишете. Имате нужда единствено от няколко флакона Dryfix Extra и пистолет за полиуретаново лепило с висока резба.

Бързи, чисти, икономични – Иновации на тухлите

А щом нямате нужда от голям набор от инструменти и работите в по-времеви прозорец, то всичко ви е по-икономично. Нашите калкулации показват следното - един камион лепило Dryfix Extra може да замени 100 камиона с хоросан. А заменяйки камионите и допълнителните материали, няма да имате обектови отпадъци. Това води до 2 други извода – първо имате по-чиста строителна площадка и второ – няма да имаме обектови отпадъци на неизразходван разтвор в края на деня и съответните такса строителни отпадъци при депонирането им на специализрани места. При работа с Dryfix Extra лепилото просто се почиства пистолета със специален флакон-чистител на ацетонова основа и на следващия ден сме готови да продължим със същата скорост и ефективност.

И това не е всичко. Както знаете, не може да се изпълняват зидарски работи при температура по-ниска от +5 С . А това означава по-кратък сезон за зидане. С лепилото Dryfix Extra зидането може да продължи и през зимата. С него може да се работи при температури до -5°C. Спрямо средните температури, регистрирани на територията на България за последните десетилетия това означава до 2 месеца по-дълъг строителен сезон. Това е особено важно за крайбрежните населени места, където забраната за строителство по време на летния сезон значително ограничава полето за действие.

Причини много да използвате системата Porotherm Profi Dryfix Extra! Коя ще предпочетете, за да се доверите на системата, е Ваш избор. Важното е, че която и да изберете, ефектът ще е един – по-бързо и икономично строителство на съвсем друго ниво. Включете на скорост и се възползвайте от предимствата, които Винербергер ви предоставя!

Бързи, чисти, икономични – Иновации на тухлите



Свързани новини