Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 11:15 3 085 12

Инвестиция за милиони в Индустриален парк „София-Божурище“

  • индустриален парк софия

Българска компания влага над 30 млн. лв. в нов логистичен център

Инвестиция за милиони в Индустриален парк „София-Божурище“ - 1

Нов логистичен център на територията на Индустриален парк „София-Божурище“ ще бъде построен от българска компания за търговия на бяла и черна техника. Инвестицията е на стойност 30 млн. лв. Очаква се новият логистичен център, който ще се разпростира на площ от 80 000 кв.м, да бъде открит през март 2023 г. Това е първият етап от инвестицията. Вторият ще бъде реализиран по късно. Той включва на площ от 22 000 кв.м да бъдат изградени складови площи.

Новият комплекс ще включва складови пространства и офис сграда. Проектът ще се изпълнява по съвременна технология с висококачествени материали. Заложен e висок процент на енергийна ефективност и енергийна независимост посредством собствена фотоволтаична инсталация.

Предвижда се и изграждане на зарядна станция за електрически автомобили. Етап 1 включва застроена площ от 23 198 кв.м, съставен от 4 модула по 4625 кв.м., всеки от които може да функционира самостоятелно или обединено с обща височина на складиране до 11.3 м.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 I C Phone

    20 4 Отговор
    И какъв продукт ще създаде тази инвестиция, освен да повиши вноса, който пък се вади от формулата за определяне на БВП? Малко шизофренно за радващите се

    Коментиран от #3

  • 2 любопитен

    17 1 Отговор
    А НОРМАЛЕН ПЪТ ДО ТАМ КОГА ЩЕ НАПРАВЯТ ?!? СУТРИН ЗАДРЪСТВАНЕТО СЕ ВИЕ ДО МЕТРО....
  • 3 Въпросът е,

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "I C Phone":

    че са написали на едно място индустриален парк и инвестиции! Защо изобщо питаш за производство, учениците от 2 години не учат, подготвят ги за обслужващ персонал.
  • 4 честен ционист

    12 1 Отговор
    На тия ДС технократи техниката е 2-3 години назад спрямо актуалната, но на цени като за последни модели.
  • 5 гост

    13 1 Отговор
    И това си стана предимно складове. Производства, едно, две май са само. И то мижави.
  • 6 дам

    15 1 Отговор
    в България всичко е наопаки. В нормалния свят първо се подготвя цялата инфраструктура - пътища, канали, комуникации, че даже и тротоари и велоалеи и чак след това се започва строителство. Тука изпляскаме сграда за милиони, ама до там няма стигане... и след това се почва едно копане, кал, прах, после кърпене и след това пак отначало. Някой ако е ходил скоро до Божурище, знае е какво е индустриален парк по Български патент.

    Коментиран от #8

  • 7 Максуда

    18 1 Отговор
    Верно ли съсипахте летището, за да направите склад на Техномаркет?
  • 8 I C Phone

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "дам":

    А, не на всякъде е така. Виж шуменския инд.парк. От години има ток, газ, интернет, асвалтирани алеи и е ограден с ограда и КПП-та. Е още са на рядко предприятията, но подхода е обратно на този който описваш :-)
  • 9 Кое е иновативното

    16 1 Отговор
    в този" Технопарк"( умираме за чуждици- звучи някак по " Циливилизацион").Скадова база върху огромна площ, земеделска земя.Която в бъдеще,ще бъде най безценен актив.Защото не се произвежда.Ще утъпчат,асфалтират,бетонират,за да продава определена чужда група от фирми- само онлайн.Кое му е за радване? Че по този начин,ще се закрият хиляди работни места? Няма магазинна мрежа,няма персонал,няма наеми,ток, отопление.От чужбина с тировете в склада.И две- три дузини АиТ" спецове",на практика склададжии,ще изпълняват поръчки за доставка.И модерните ганъовци,ще получават котка в чувал.Бяла и черна техника,по снимка.Ама има дефект,нещо е различно,вече си платил.После чакай рекламация.До десет години,ще останат бутик- магазини.Масовия ,д,б,,б,лен консуматор- онлайн.Защото го приучиха, всичко да гледа на картинка.Да се облича по картинки,да се обзаведе по картинка,вече и храна да яде по картинка.Защото е Модерен Европеец.От там до тотално вксрване в електронната кошара е само крачка.И тези- новите само това им е в устата- технопаркове,клъстери,трендове,хъбове.Подпише едно" Разрешавам" и получава седем цифрена благодарност.Какво производство,какви пет лева.Държава- склад,и работа на ишлеме.Това ще бъде " ТЕХНОЛОГИЧНОТО РАЗВИТИЕ" Тук продава- парите навън.Нашенски тарикати влагат 30-40 милки,който ще избият още първата година.От наем,и онлайн магазин.
  • 10 Мими

    14 1 Отговор
    Високо ефективни складове на ченгеджийската фирма Зора - ген. Милушев и синът му Стефан! Те са тръгнали от нулата!?
  • 11 НЯКОЙ

    6 1 Отговор
    Тази компания защо не казват коя е ??? Знам защо - на Пеевски е чрез подставени лица! И това "..на територията на ..." означава ли, че се заграбва държавна собственост?
    Пеевски - "БЛАГОДЕТЕЛЯТ" на българския народ! Хващат ли ви бесовете - мене ДА!
  • 12 Гай Турий

    10 1 Отговор
    Пак търговия на чужди производства!!? Това не е инвестиция, а грабеж на българския потребител и държава! Защо не построиха завод за производство на тия стоки? Тогава това щеше да е инвестиция!