Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 08:45 3 731 9

Красива Германия: от малката Венеция до баварския Версай

  • германия-
  • туризъм-
  • забележителности

Германия предлага много забележителности, а някои от тях напомнят на известни романтични места в близки и далечни страни

Красива Германия: от малката Венеция до баварския Версай - 1
Снимка: Shutterstock

С гондола в... Бавария

Германия предлага изключително разнообразни възможности за туризъм. Сред забележителностите има и такива, които напомнят за известни дестинации и романтични места в други страни. Да видим някои от тях, започвайки от "Малката Венеция".

"Малката Венеция"

"Малката Венеция" е някогашен рибарски квартал в град Бамберг в Бавария на река Регниц. Многобройните паметници в древния град са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

"Венеция" на р. Шпрее

В провинция Бранденбург има още една германска "Венеция" - Шпреевалд или "Гората на река Шпрее". Там е пълно с тучни поляни и речни канали, по които местните жители се движат с лодки, с които разхождат и туристи. Тези плоскодънни лодки не са гондоли, но въпреки това са романтични.

Ирландия или Германия?

Това не са скалистите брегове на Ирландия, а германският остров Хелголанд в Северно море. Той е разположен на 40 км от континента и е единственият германски остров в открито море, т.е. отвъд териториалните води на Германия.

Като в Норвегия

Къщите в Хелголанд напомнят характерните фасади на норвежкия град Берген. На острова постоянно живеят около 1500 души, но средно на ден тук идват по 10 000 посетители. Островът е със специален митнически статут, което привлича любителите на безмитния шопинг.

Не го бъркайте с Прованс

А това е Люнебургската степ. Този германски резерват често е сравняван с Прованс в Южна Франция, но тук не расте лавандула, а калуна. Областта се намира между градовете Хамбург, Бремен и Хановер.

За повече природа

Калуната цъфти през есента и тогава из Люнебургската степ обикалят конни полицаи, които помагат за опазването на природата в разгара на туристическия сезон. От векове насам по тези места се отглеждат овцете от специалната люнебургска порода, които са и много издръжливи.

"Тропически лагуни" в Алпите

А това са баварските Алпи. Около град Гармиш-Партенкирхен се намира живописното езеро Айбзее, което – не само като цвят – много напомня на тропическите лагуни.

Нова Зеландия ли?

Езерото Айбзее се вижда отлично от лифта към най-високия германски връх Цугшпице. Баварските алпийски ландшафти спокойно могат да се конкурират с планинските панорами някъде към края на света, като например в Нова Зеландия.

Баварският "Версай"

На остров в езерото Кимзее Ви очаква едно баварско копие на Версай - дворецът и паркът Херенкимзее, изградени по волята на крал Лудвиг Втори, построил и още един шедьовър – известният в цял свят замък Нойшванщайн.

"Северната Флоренция"

"Флоренция на Елба" или "Северната Флоренция" - така наричат саксонската столица Дрезден. Това сравнение се появява за първи в литературата в началото на 19-и век. Музеите и паметниците на бароковата архитектура в Дрезден са известни по цял свят. Сред тях централно място заемат църквата "Фрауенкирхе" и дрезденската картинна галерия.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРМАНИЯ

    10 2 Отговор
    КАК ТИЯ ХОРА МОГАТ ДА СЪЧЕТАЯТ ПРИРОДАТА СЪС СТРОЕЖИТЕ И ТУРИЗМА.....

    Коментиран от #2

  • 2 Емигранта

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРМАНИЯ":

    Имат самосъзнание и солени глоби. Ако първото го нямаш, след като платиш ще го придобиеш. Красотата на всяка държава е в природата която е безупречно чиста.

    Коментиран от #4

  • 3 Дара

    6 13 Отговор
    В бъдеще камъните открасивите старинни замъци ще се използват за строеж на джамии. Или по високите им кули ще стърчат луни със звезди. Това е бъдещето на Германия.
  • 4 Деф.

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Емигранта":

    Нашата България е толкова замърсена, че за следващите 100 години няма спасение за природата ни.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    6 8 Отговор
    И са 80% ваксинирани, и още не са умрели? Ах, вие тъпи германци, ще ви гледаме сеира от България!

    Коментиран от #8

  • 6 Емигранта

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Деф.":

    Помня България когато беше чиста и красива. Тогава ни учеха да я пазим чиста и ние го правихме. Яд ме е, че може да се върне красотата и... но не и със сегашното безморалие и ниска култура. Лесно е... всеки трябва да чисти след себе си от децата до големите и възрастни хора.
  • 7 OMEGA

    2 6 Отговор
    ЕДИНСТВЕННОТО КРАСИВО НЕЩО В ГЕРМАНИЯ СА ЗВЕЗДИТЕ НА НЕБЕТО !
  • 8 2020

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Не знаех, че в Германия са постигнали безсмъртието. По средна статистика - всеки ден в Германия умират помече от 3500 човека!!!!
  • 9 Komapak

    0 1 Отговор
    Съжелявам че бях на няколко километра от Бамберг и не го посетих. Явно си е струвало.