Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 14:51 7 161 17

Въвеждането на "зелена зона" може да увеличи цените на имотите в този столичен квартал

  • възраждане-
  • жилища-
  • цени

С близо 30% за година са поскъпнали жилищата в Зона Б-5, Зона Б-18 и Зона Б-19

Въвеждането на "зелена зона" може да увеличи цените на имотите в този столичен квартал - 1
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на зона за платено паркиране може да увеличи цените на имотите в столичния район „Възраждане“ (Зона Б-5, Зона Б-18 и Зона Б-19). Това коментира брокерът на недвижими имоти Кънчо Абдо. Той посочи, че само за една година цените на имотите във „Възраждане“ са се повишили с 30-40%. „Сумите за квадрат в точно този район скочиха с около 400 EUR/кв.м за година, което за мен лично е доста голяма сума в сравнение с тези, които се предлагат на пазара в момента. Да не говорим, че съседен квартал до „Възраждане“ има как да се намери до 1000-1100 EUR/кв.м. Във „Възраждане“ стигат до 1800-1900 EUR/кв.м, дори има в чисто нови сгради, които се предлагат на 2000 EUR/кв.м“, каза Кънчо Абдо, цитиран от БНР.

Той посочи, че ако с конкретна сума пари в началото на годината е било възможно да се закупи тристаен имот във „Възраждане“, сега същата сума ще стигне само за двустаен апартамент.

"Хората купуват жилища с пари, които не знаят как да менажират, което е нормално, когато това е в резултат на слаба финансова култура. Когато хората не знаят да инвестират, те предпочитат нещо което е с нулев риск, а недвижимите имоти са с доста по-малък риск, а това също така е и изключително дългосрочен актив", припомня Абдо.

Хората се притесняват от финансовото си положение и изчакват, за да видят накъде ще тръгне пазара. Към момента няма тенденции тези купувачи, придобили имоти с цел инвестиция, да започнат да ги продават. Най-малкото възниква въпросът с въпросните пари от продажбата къде ще ги инвестират. Опцията отново е в недвижим имот.

Цените а гаражите също са "гореща тема". Оказва се, че район "Възраждане" още, когато е бил строеж е един от кварталите с най-много зачислени подземни гаражи. Архитектите са целели да има към 70% спрямо живущите гаражи. "Това е било 80-те години на миналия век. С нарастването на живущите към момента този процент пада докъм 50%-60%, което не е чак толкова голям ръст на цените, поради това, че има голям избор.", казва Абдо.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    41 11 Отговор
    Има ли още луди да броят луди пари за да живеят в София вместо да си купят къща в някое от селата наоколо.

    Коментиран от #4, #14

  • 2 Така бе

    26 5 Отговор
    Локиката сочи точно обратното, защото разходите се вдигат, но за алчнокънчовците облещени има само една посока на цените.

    Коментиран от #5

  • 3 Boxer EZ 30

    21 6 Отговор
    Вече ми призеленя!!!
    То не беха,сделки, автомобили,енергии,сертификати...
    Зелена Инквизиция!
  • 4 Чавдар

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Ти правиш ли разлика между София и жилищни комплекси строени през комунизма в близост до София като Младост и Люлин например?
  • 5 редник

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Така бе":

    "Локиката сочи точно обратното, защото разходите се вдигат, но за алчнокънчовците облещени има само една посока на цените."

    Taка е!
    Това трабва да е "Платена публикация"...

    Какво ли ще стане с цените на жилищата, ако се въведе "Червена зона" с 10 лв за час, а може и "Златна" с 50 лв за час?!...
  • 6 Павел пенев

    21 3 Отговор
    Би трябвало цените да се намалят заради въвеждането на зелена зона. Така ще се плаща много повече за паркиране и спиране на автомобилите.
  • 7 Софиянец

    18 4 Отговор
    Зоната е раково образувание, фандъкова да подава оставка.

    Коментиран от #8

  • 8 редник

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Точно!
    Затова на следващите кметски избори да гласуваме за този, който обещае премахване на зоните!...
  • 9 МОШЕНИЦИ

    8 5 Отговор
    ТИЯ ЗОНИ СА НАЙ МРЪСНОТО МЯСТО В СОФИЯ , ДОКАЗАТЕЛСТВОТО Е СНЕГА КОЙТО СТАВА ЧЕРЕН ОТГОРЕ НА ВТОРИЯ ДЕН !
  • 10 Гост

    7 8 Отговор
    Тия дни по телевизията и бившия мин. Лидия Шулева го каза,продължава печатенето на пари.За съжаление при тази жестока инфлация не вярвам да паднат цените
  • 11 Балканец

    9 2 Отговор
    ще кажа на кмета на Тъпчилещово, да въведе зелена зона, че да скочат цените на керепиченките в селото.
  • 12 Реститутка

    8 3 Отговор
    Брокерското съсловия в лицето на Кънчо... Абдул... то само името като му чуеш ти става ясно какво е положението, вече толкова се чуди откъде и как да замаскира явния балон на пазара на недвижими имоти, че вече тотално абсурдни твърдения привеждат. То не бяха цените на строителните материали, пък сега зелената зона... Кънчоооо- цените са в балон, който е нелогичен и който е надут само от ниските лихва в банките. Тия с пари купуват имоти, защото депозитите с 0%, а от имота можеш хем наем, хем горница като продаваш да вземеш. А тия бедните като теб Кънчо, купуват пак защото лихвите са ниски. Вдигнат ли банките лихвите и Кънчо и Мънчо и Селчо гърмят.
  • 13 гневна

    3 3 Отговор
    Кънчооо, че не си софиянец, то е ясно! Кола поне имаш ли?! Наемал ли си (съмнявам се, че имаш собствено!) жилище в зелена зона?! Никак, ама никак не си наясно по въпроса за "зелените" зони! "Ония" крадат ли крадат - за наша сметка, а клакьори като тебе ги "подкрепят"! Пфууу! Я отиди в "Баня баши" да се помолиш за малко акъл!
  • 14 гуньо простия

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    цените на имот в село около София са по-високи от тези в града. Провери.
  • 15 Гост

    3 0 Отговор
    Не е казано,че всички трябва да живеете в София,има толкова хубави градове където жилищата не са скъпи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БгТопИдиот

    0 0 Отговор
    БОКСОВЕ ЗА ПАНЕЛНИ ТАЛАСЪМИ !!