Last news in Fakti

2 Декември, 2021 15:21 1 581 1

Интересът към "Златна виза" тук се възстанови на нива отпреди пандемията

  • великобритания-
  • златна виза-
  • инвестиции-
  • чужденци

Най-много китайци са получили британски паспорт по въпросната програма

Службата за национална статистика на Великобритания посочва, че 100 кандидати за "Златна виза" и 165 члена на техните семейства са получили инвеститорски визи за Обединеното кралство през третото тримесечие на 2021 г. Това е най-високия брой от началото на пандемията. Той е с 52% по-висок спрямо предходното тримесечие.

"По отношение на броя на одобренията за "Златна виза" за пръв път през третото тримесечие на текущата година се върнахме на нивата отпреди пандемията", казва Фарзин Ядзи от Shard Capital.

„Сравнявайки тези цифри със статистика за 2020 г. и първото тримесечие на 2021 г., можем да видим как ситуацията с коронавируса, която преди това имаше отрицателно въздействие върху имиграцията, сега започна да се подобрява. До средата на тази година Великобритания започна да премахва ограниченията за пътуване и това даде повече увереност на тези, които искат да имат стабилно присъствие на Острова, потенциални инвеститори и други ценни имигранти, които искат да се преместят", казва Татяна Толстая, управляващ директор на Beyond Immigration във Великобритания

През третото тримесечие на 2021 г. 23 одобрени кандидати за инвеститорска виза са граждани от Китай. Броят на американците е 10, а на руснаците - 8. Осем са и одобрените кандидатури на граждани от Канада. По 5 одобрени кандидатури има за граждани на Индия и Хонг Конг.

От създаването на програмата през 2008 г. близо 30% от всички одобрени кандидатури са на китайци. Руснаците са втората по големина нация, която получава британски паспорт - 18%. Третото място е за американците - 6%, а на четвърта и пета позиция са граждани на Хонг Конг и Индия, съответно 5% и 2.5%.

Процентът на неодобрени кандидатури намалява през последните няколко години, като за 2021-ва е 7%, но процентът варира значително в зависимост от националността на кандидатите. Иранците и пакистанците получават най-много отхвърляния, съответно 25% и 22%, докато бразилците поддържат 100% процент на одобрение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    1 0 Отговор
    Тая смешна държавица я завзеха отвътре. Кралицата е единственият британец на ръководен пост. Не че ръководи нещо и тя де...