6 Декември, 2021 13:37 5 613 3

Най-известната дестинация сред чужденците

  • аликанте-
  • испания-
  • инвестиции-
  • имоти

Пазарът на имоти в Аликанте се върна на нивата отпреди пандемията

Най-известната дестинация сред чужденците - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на жилища по крайбрежието на Коста Бланка се върна на вината отпреди началото на пандемията, предизвикана от коронавируса. Аликанте е най-известната испанска провинция сред чужденците, решили да инвестират в недвижими имоти в страната, сочат данните на консултантската компания Colliers International. От всички реализирани продажби на жилища в Аликанте, 17.6% са с чужденци. В Малага техният дял е 11.4%, а в Барселона – 8.7%. За столицата Мадрид този процент е 7.7%, а за Канарските острови – 7.6%. Следват Валенсия и Балеарските острови, съответно със 6.3% и 6.2%.

„Силно търсене на жилища. Реализираните сделки през първото полугодие на текущата година са повече спрямо същия период на 2008 г.“, посочват анализаторите на консултантската компания.

През 2022 г. жилищният пазар в Испания ще се радва на ценова стабилност. В същото време в някои региони, включително Аликанте, цената на квадратен метър ново строителство може да отчете ръст от 5% до 10%. Причината е, че и през първите месеци на идната година ще продължи поскъпването на строителните материали.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    8 0 Отговор
    отивам купувам
  • 2 Турист-ентусиаст

    12 3 Отговор
    Било то Аликанте, Мадрид, Билбао няма значение-това е най-красивата страна, и не случайно 2019 Испания поставя рекорд като най-посещаваната страна в света със 84млн. туристи!
  • 3 монастрел

    7 2 Отговор
    на кои вина се е върнал пазарът - на белите или червените?