Last news in Fakti

18 Април, 2013 14:59 3 363 1

Над 2 млн. EUR за български имот в Кения

  • найроби-
  • кения-
  • правителство-
  • имот-
  • продажба

След като през 1990 г. беше закрито дипломатическото представителство на България в Найроби (Кения), имотът, в който се е помещавал той е необитаем. 23 години по-късно Министерски съвет реши да го продаде. От вчерашното решение на правителството, става ясно, че цената на сделката не трябва да бъде под 2 350 000 EUR.

През последните 12 месеца цените на имотите в Кения са почти без промяна. За сметка на това наемните нива отчитат значителен ръст. Според специалисти, това е обусловено от високите лихвени проценти по ипотечните кредити.

Интересно е да се отбележи, че сред най-активните купувачи на апартаменти и къщи в Найроби са сомалийските пирати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    1 0 Отговор
    Имотът е бил необитаем 23 години? Защо не се е отдавал под наем? Или се е отдавал неофициално и приходите са отивали в нечий джоб? Ако е бил необитаем, какви пари са похарчени за охрана и поддръжка?