Last news in Fakti

28 Август, 2013 17:56 2 076 0

Забавен рекламен трик (ВИДЕО)

  • реклама-
  • маркетинг-
  • смартфон-
  • мебели-
  • ikea

Високите технологии плюс креативни маркетингови идеи. Това е рецептата за успешна реклама днес, независимо от бранша. Пример може да бъде даден с мебелната индустрия. Един от световните лидери в сектора създаде приложение, при което със смартофона си може да снимате спалнята, кухнята или което и да е друго помещение в дома си, след което да го „обзаведете” виртуално. Това безспорно се доближава максимално до реалната визия на даденото помещение. Как точно работи приложението може да видите в прикаченото видео.

Българинът купува най-вече кухни и аксесоари

„От тази година наблюдаваме допълнителен интерес към кухните. Предимството е, че много бързо могат да бъдат сглобени”, каза за Факти.бг Йоана Цонева, Маркетинг мениджър на IKEA България.

За съжаление, повечето потребители не се насочват към цялостно обзавеждане на дома. „Определено се ориентират към аксесоари и текстил – спално бельо, декоративни възглавници, завеси, килими. Всичко това променя много лесно облика да жилището. Затова се стремим да поддържаме голямо разнообразие на асортимента”, допълва Цонева.

Днес официално беше представен новия каталог на компанията за 2014 г. Той излиза в 210 млн. екземпляра, като от тази година са включени и три нови държави - Литва, Йордания и Египет.

Разрастването се замразява

Вторият магазин, който IKEA планираше да направи още при стъпването си на българския пазар преди две години, трябваше да бъде във Варна. Разрастването на шведската компания у нас обаче за момента се замразява, каза Тео Муратидис, управител на IKEA за България. Миналата година компанията беше пред финализиране на сделка за покупка на парцел, където да бъде втория магазин от веригата в България, но тя все още не е финализирана.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА