15 Март, 2005 00:00 602 0

Саудитски принц живее в 317 стаи

  • долара-
  • света-
  • класацията-
  • митал-
  • млрд долара-
  • най богатите хора
Индиецът Лакшми Митал притежава една от най-скъпите къщи в света. Стоманеният магнат, който е третият най-богат човек в света, си купи наскоро имение в Лондон за 128 млн. долара.

Класацията за най-луксозните домове направи списание "Форбс", след като подреди и най-богатите хора в света. "Кенсигтън палас гардън" на Митал е истински дворец. Твърди се, че дори плувният басейн е инкрустиран със скъпоценни камъни, пише списанието. Гаражът, в който спокойно могат да бъдат паркирани 20 автомобила, е облицован с мрамор. Камъкът е добит в находищата, от които е и мраморът на гробницата Тадж Махал - едно от чудесата на света.

Митал, чието състояние е 25 млрд. долара, има още един дом в Лондон, както и имения в Делфи, Индонезия и Тринидад. 6 хил. кв. м. е общата площ на имението на Бил Гейтс, който за 11-а поредна година е №1 в класацията с 46,5 млрд. долара богатство. Домът му е изграден на малко възвишение край брега на езерото Вашингтон в околностите на Сиатъл. Басейнът е дълъг 20 метра и е с вградена система за подводна музика.

Шефът на "Майкрософт" има лична библиотека и огромна трапезария от 100 квадрата - колкото един тристаен апартамент у нас. Имението на Гейтс е внушително по размери дори и за американските стандарти. По данни на американската Асоциация на строителите на жилищни сгради площта на домашното огнище на средностатистическия американец е 185 кв. м. В повечето къщи на американските семейства има по 3 спални и камина. 317 са стаите в двореца на саудитскиятпринц Ал Уалид бин Талал ас Сауд (5-и в класацията на най-богатите хора в света). Домът в Рияд му е струвал 130 млн. долара. Общата площ на двореца е около 130 000 кв. м. В него има футболно игрище, 8 асансьора и повече от 500 телевизора. Състоянието на саудитския принц възлиза на 23,7 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА