Last news in Fakti

1 Май, 2014 17:33 2 305 0

Интересни тенденции на малко познати пазари

  • армения-
  • жилища-
  • сделки

С 10.5% се увеличиха продажбите на недвижими имоти в Армения през март тази година в сравнение със същия месец на 2013-а. Сключени са 17 984 сделки, сочат данните на местната Агенция по кадастър. На месечна база също се регистрира значителен ръст. Сравнявайки март с февруари увеличението в реализираните покупко-продажби възлиза на 6.6%.

Най-много сделки има в столицата Ереван – 34.3% от всички реализирани за периода покупко-продажби. От всички сделки 24.5% са били за покупка или продажба на жилища, а 12.3% са за придобиване на новопостроени имоти, 10.9% се отнасят за наследство, 13.2% от сделките са с ипотека и 4.3% уреждат наемни отношения.

Цените на имотите обаче остават без промяна. През март тази година ръстът в стойността на квадратен метър жилищна площ е едва 0.02% в сравнение със същия месец на 2013-а, което е доказателство, че пазарът е стабилен. Цените в арменската столица се движат в широк диапазон. Най-ниските са около 360 EUR/кв.м, а най-високите – почти 1000 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА