23 Октомври, 2014 08:08 1 005 3

Нова схема за измами по телефона - плати за по-висока пенсия

  • телефонна измама-
  • пенсии-
  • нои

Мъж се представя за старши експерт Николов от НОИ и обещавал да направи пенсиите 700 лева

Телефонните измамници с нова схема - обещават по-високи пенсии на възрастните хора. По тази схема мошениците пробвали да измамят цяло село в Пазарджишко. Една от жертвите дори приготвила да даде рекордните 11 хиляди лева срещу празното обещание да получи двойно по-висока пенсия, предаде Нова телевзия.

Така започва  новата схема за измами по телефона. Мъж се представя за старши експерт Николов от Националния осигурителен институт и обещава на пенсионерите да направи пенсиите им 700 лева. Жертви са всички възрастни хора в пазарджишкото село Росен, които имат стационарни телефони.

Пенка Сълкова била на косъм да даде на измамниците всичките си спестени 11 хиляди лева. Пенсията й е само 150 лева. Жената явно не се е замислила, че измамното увеличение трудно ще избие инвестицията й от толкова хиляди. Така парите на баба Пенка били спасени. Други пенсионери в селото проявили здрав разум. Като Димитринка и Георги, които живеят с общо 350 лева на месец.

Телефонните мошеници искали всички спестявания на хората, за да придвижат по-бързо документите им в НОИ. Димитринка и Георги им обяснили, че нямат пари, но мечтаят за увеличение.

Предложение за двойно по-висока пенсия получила по телефона и 77-годишната Цветана Трендафилова. Затова самотната жена дълго мислила дали да даде спестяванията си на въпросния господин Николов, за да вдигне пенсията й на 700 лева. Но в последния момент се усетила, че това е телефонна измама.

Масовата измама навреме била предотвратена, след като някои от потърпевшите веднага сигнализирали на кмета. Той от своя страна организирал хайка и тръгнали по следите на телефонните измамници.

Кметът разбрал, че те все още са в селото и се движат с два автомобила. От единия се обаждат на възрастните хора, а другият е готов веднага да тръгне на адреса, за да получи парите. Сега пушката на кмета е непрекъснато в колата му, готов да хваща телефонни измамници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Лелеее кмета с пушката в колата като шериф от добрите стари уестърни !!!
  • 2 Гост

    0 1 Отговор
    Измамници ама гръмне ли някои,жална му маика с това правосъдие!!!
  • 3 ффф

    1 0 Отговор
    Кмете, като го гръмнеш, веднага го копай у гората!