5 Февруари, 2015 14:40 2 468 1

Лидерът на БСП в Омуртаг е бил пребит

  • павел радев-
  • бсп-
  • лидер-
  • омуртаг-
  • пребит

Нападателите са били двама

Лидерът на БСП в Омуртаг е бил пребит - 1
Снимка: Фейсбук

Общинският лидер на БСП Омуртаг е бил пребит в близост до дома си, съобщиха от „Дарик“. Той е бил нападнат на 2 февруари, понеделник, вечерта от две непознати лица. Въпреки подадената жалба в полицията, инцидентът не бе отразен в бюлетина на ОД на МВР - Търговище. Потърпевшият, който е и общински съветник, смята че нападението над него е свързано със процедурата по смяна на ръководителя на болницата в Омуртаг.

„Съмненията ми са, че нападението над мен са изцяло свързани с участието ми в комисията за избор на нов изпълнителен директор на МБАЛ - Омуртаг. Миналата година се проведоха два конкурса за този пост, като по време и на двата съм бил заплашван, предупреждаван... Получавал съм и анонимни писма със закани като „ще те изселя", „ще те приключа". Последното от тях прикрепих в жалбата си до Районна прокуратура. Ако трябва да бъда честен, досега тези заплахи ти приемах като несериозни", каза Павел Радев.

Нападението над Павел Радев е било осъществено в неосветен участък от улицата, на която се намира дома му. Той не е успял да разпознае нападателите си, единият от които е носел шапка, а другият е бил с качулка на главата. По-късно първа помощ му е била оказана в спешния център в Омуртаг. На следващия ден Радев е бил освидетелстван и от съдебния лекар Владимир Горанов

Случаят с инцидента с Павел Радев стана ясен днес, по време на пресконференция, която даде областният председател на БСП в Търговище Явор Куюмджиев. Той заяви, че „е недопустимо през 2015 година в България да се заплашват и „наказват" хора, заради техните политически възгледи".

От ОД на МВР в Търговище заявиха, че случаят се разследва под ръководството на прокуратурата в Омуртаг. Извършват се разпити на живущите в района за евентуални свидители на случилото се. Преглеждат се и записи от видеокамери в района.

Областният съвет на БСП - Търговище прие и разпространи декларация в защита на Павел Радев.

„Областният съвет на БСП категорично се противопоставя на подобни изстъпления и твърдо подкрепя Павел Радев... Изразяваме огромното си притеснение, че предизборната кампания започна твърде рано и твърде мръсно. Цялата обстановка в държавата показва, че предстоящите избори ще бъдат може би най-опасните досега. Надяваме се нападенията над политици да не станат рутинна процедура за разчистване на сметки, сплашване и политическа разправа с наближаването на местни избори 2015!", се казва в декларацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Радикалните ислямисти на корман исмаилов се активират по нареждане на вашингтон.