Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 18:22 3 723 1

Райфъла остава в ареста

  • райфъла-
  • ареста-
  • атанас червенков-
  • васил василев

Соченият за негов съучастник Васил Василев също остава в ареста, като обвинението към него е за палеж.

Райфъла остава в ареста - 1
Снимка: podtepeto.com

Атанас Червенков - Райфъла и Васил Василев остават в ареста. Пловдивският окръжен съд потвърди мярката им за неотклонение “Задържане под стража“, съобщиха от съда.

Срещу Райфъла са повдигнати няколко обвинения:

В периода 9 януари 2014 г. – 22 януари 2015 г. в гр. Пловдив като подбудител при условията на продължавано престъпление в съучастие с Веселин Загорски като подбудител и помагач, умишлено е склонил Васил Василев, Бисер Романов и Симеон Генов като извършители, да  запалят имущество със значителна стойност – 3 леки автомобила „Mercedes„ и „Skoda Octavia”.

На 12 февруари 2014 г. в гр. Пловдив като подбудител в съучастие с Веселин Загорски, последният като подбудител и помагач, а Бисер Романов и Симеон Генов като извършители, умишлено е склонил останалите да извършат престъпление – да направят опит да причинят на Аргир Гяуров тежка телесна повреда.

В периода от 1 февруари 2014 г. до 12 февруари 2014 г. в гр. Пловдив е извършил приготовление към убийството на Аргир Гяуров, изразяващо се в подготвяне на средства, намиране на съучастници и създаване на условия за извършване на намислено престъпление, преди да е започнало неговото изпълнение.

Срещу Васил Василев е повдигнато обвинение, затова, че на 9 януари 2014 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие с Веселин Загорски като подбудител и помагач, е запалил имущество със значителна стойност – лек автомобил „Mercedes”.

Не съм бягал от полицията и не съм извършил това, в което ме обвиняват, каза в съдебната зала Райфъла.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

Те са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият и извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Пръв приятел на Първанов.