Last news in Fakti

8 Септември, 2011 19:35 2 137 0

Телефонна измама „ужили” 84-годишна

  • телефонна измама-
  • полиция-
  • кърджали

Има активизация на телефонните измамници, предупреждава полицията

Телефонна измама „ужили” 84-годишна - 1
Предупредете възрастните си роднини за възможните сценарии, съветват препатили

Телефонни измамници прибрали 850 лв. и златни накити от 84-годишна кърджалийка, съобщиха от полицията. Непознат мъж позвънил по телефона вчера по обяд и съобщил на възрастната жена за катастрофа, причинена от нейната дъщеря. Според мъжа при пътния инцидент е загинало дете.

Притеснена от “новината”, жената предала на измамника пари и злато. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицията предупреждава гражданите, че през последните дни има активизация на телефонните измамници. Само през вчерашния ден петима жители на Кърджали са се обадили, за да съобщят, че са били притеснявани по телефона със съобщения за причинени катастрофи от техни близки и искане на големи суми пари, за да бъде разрешен проблемът. 

 

Припомняме на гражданите да не влизат в договорки с непознати лица, които искат пари от тях, а възрастните хора в семействата специално да бъдат предупредени за сценариите на измамниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА