23 Юли, 2015 10:19 16 437 36

Биячите на 3-годишния Христо също са жертви

  • пребито-
  • дете-
  • софия-
  • александър донков-
  • патрик първев-
  • биячи-
  • христо-
  • жертви

Състоянието на детето остава тежко, Христо все още е с опасност за живота, а лекарите се борят с тежкия кръвоизлив в главата му

Биячите на 3-годишния Христо също са жертви - 1
Снимка: Фейсбук

Александър и Патрик, които пребиха тригодишния Христо също са жертви, заяви по БНТ психологът Иван Игов.

"Това са хора, минали през системата на образоването. Имат си и родители. Защо никой не е обърнал внимание, че тези момчета имат проблеми с агресията. Да, знам, че едно тригодишно дете се гледа трудно. На този период хората му казват "малкия пубертет". И всъщност в тази ситуации едни деца са тръгнали да се доказват над други деца. Това всичкото го разбирам. Това, което обаче не разбирам е, как родителите и обществото са допуснали това да се случи", обясни психологът.

Игов допълни, че ако децата в училище минават през обучение да са наясно със собствените си чувства, те ще уважават и ще разпознават емоциите у другите хора. По думите му едни 15 минути на ден общуване с детето са достатъчни за родителя, но това време да е изцяло концентрирано към неговите чувства и емоции.

"Младежите, пребили малкия Христо, търсят неадекватно решение на проблемите със своето самочувствие", заяви по Нова телевизия криминалният психолог Росен Йорданов.
 
По негово мнение 18-годишните Патрик и Александър имат склонност да се изявяват деструктивно, като се идентифицират с нацистката идеология и се приобщават към маргинални групи.
 
"Почти съм сигурен, че в началото поне едното момче не е подходило веднага грубо и садистично. Това вероятно се е случило под влиянието на алкохол и несправяне с тревогите около едно малко дете", допусна експертът, като същевременно призова да не се прибързва със заключенията.
 
Относно разкритията, че младежите са заснели побоя на тригодишното момченце с телефоните си, Йорданов коментира: "Когато снимаш нещо и искаш да покажеш нещо грозно, значи искаш да го покажеш на някой, който ще го оцени и ще го приеме като мъжкарски акт".
 
Криминалният психолог отчете, че през последните години агресията не се е увеличила, но за сметка на това е станала по-садистична, а жестокостта е нараснала. 

Ако един родител има вариант А и вариант Б, той винаги ще избере този, който смята, че е най-добрия за детето му, заяви по bTV психотерапевтът Мадлен Алгафари.

Никой от нас не е безгрешен и затова не трябва да съдим хората, ако са сгрешили. Който е безгрешен нека първи да хвърли камък. С тази поговорка тя започна коментара си по случая.

В момента ние нямаме пълната информация по случая и можем само да спекулираме за причините, довели до боя над детето от страна на детегледачите му. Това, което можем да направим всички е да изпратим една позитивна енергия на пострадалото дете, за да се оправи то, каза Алгафари.

От един макаренковски тип на възпитание на децата преди години от много време насам наблюдаваме другата крайност - децата много често биват оставени едва ли не на самотек и затова не е учудващо, че виждаме и такива прояви на агресия от страна на младото поколение, отбеляза психоложката, посочи тя.

Като много драстичен и трагичен, като върха на айсберга, определи случая Цвета Брестничка, председател на асоциация „Родители".

Всеки родител се опитва да направи най-доброто за детето си и се опитва да действа както смята най-добре. Аз не познавам жената и не бих искала да коментирам конкретния случай, защото всеки случай е различен и сам за себе си, каза Брестничка, но отбеляза, че много често деца на родители, които работят в чужбина, се оставят на роднини, съседи, а в немалко случаи се оставят да се оправят едва ли не и сами.

Факти.бг припомня, че днес Софийският градски съд ще реши дали Александър Донков и Патрик Първев, които бяха обвинени в опит за убийство на малкото дете ще останат за постоянно в ареста.

3-годишното момченце беше прието в "Пирогов" в кома след нанесен побой. Двамата младежи трябвало да го гледат за един месец, докато майка му -  музикантката Невена Велинска, е в чужбина.
 
И досега не е ясно защо двамата са малтретирали 3-годишното дете. От разследващи научихме, че момчетата са снимали изтезанията с телефоните си. Клиповете са иззети от разследващите.
 
Състоянието на детето остава тежко, Христо все още е с опасност за живота, а лекарите се борят с тежкия кръвоизлив в главата му. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асд

    3 0 Отговор
    Стига с това, че няма безгрешни и безгрешния да хвърли камък. Човек прави грешки, но е редно да си получава съразмерно наказание. Аз допуснах грешка в работата, която може да струва на работодателя ми 370 лв. Ще си призная, ще опитаме да я поправим и ако не стане, нека ми удържи от заплатата ако прецени. Стига средновековни оправдания за изроди! 30 години затвор и обществено полезен труд!
  • 2 Дошо

    4 0 Отговор
    Ааааа такива да ги нямаме.Сурово наказание, за което да разбере цялата държава.Следващия път като някакви назобани комплексарчета решат да се правят на мъже за да си повдигнат самочувствието да се сетят какво ги чака.
  • 3 2234

    1 0 Отговор
    В БГ-то
    ,,бития бит-е..ния е..н,,
  • 4 Потресен

    3 0 Отговор
    Като ги гледам само от снимката са ми ясни, малки, тъпи, анаболни пубери... колко мозък трябва да имаш, че да пребиеш от бой 3-годишно дете ? А този психолог... "жертви били" ... ДА, жертви са на малоумните си родители! Като ги видиш тия двамата убавци да тръгват по кривия път почвай да им палиш вратовете с шамари, ама редовно, без пропуск, докато не се очовечат!
    Да ги вкарват в панделата сега, бай М***ал да им удря по една п**ка сутрин, обед и следобед, а и за лека нощ... !
  • 5 възмутен

    4 0 Отговор
    Абе няма какво да ми ги обянсява психолога. Извършили са престъпление - затвор!
  • 6 nikis72

    4 0 Отговор
    после в затвора ще станат истински жертви,ще им се раздуят аналните мускули и със сигурност няма да имат хемороиди
  • 7 краен

    2 0 Отговор
    А защо трябва да ги храним в затвора? Да биеш 3 годишно дете.....такива не трябва да съществуват.

    Коментиран от #25

  • 8 БЪЛГАРИН

    5 0 Отговор
    ТЕЗИ ДВЕТЕ МЪРШАВИ СКАПАНИ ОТРЕПКИ , ПЛЮНКИ , МЪРШИ , БОКЛУЦИ ...И КАКТО И ДА ГИ НАРЕЧЕМ ОЩЕ ...ВСЕ ЩЕ Е МАЛКО !!! ...ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ ИЗВЕДЕНИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ... И ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ КАТО МЪРШАВИ ПСЕТА (КАКВИТО ВСЪЩНОСТ СА) ... ИЛИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ДА БЪДАТ УБИТИ С КАМЪНИ И ДЪРВЕТА ...ИЛИ НАЙ-ДОБРЕ ЗАКЛАНИ ... И НАРЯЗАНИ НА ПАРЧЕТА !!! ... ТОВА ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ СЛУЧИ... И ДА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ ,ЧЕ ОТ ТУК НАТАТЪК ТОВА ГО ОЧАКВА АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ЕДИН СКАПАН МЪРШАВ БОКЛУК(КАТО ТЕЗИ) АКО СИ ПОМИСЛИ И РЕШИ ,ЧЕ Е НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НОРМАЛНИ ХОРА ( КОЛКОТО И ВЕЧЕ МАЛКО ДА СА НОРМАЛНИТЕ ХОРА В ТАЯ НЕНОРМАЛНА ДЪРЖАВА) ... ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ... !!! ...ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС КАТО НАРОД !!! ... НЕКА ДА СЕ СЪБУДИМ И ДА СИ ИЗЧИСТИМ ДЪРЖАВАТА ОТ МЪРШАТА И СКАПАНИТЕ БОКЛУЦИ !!! ...ВРЕМЕ Е , КРАЙНО ВРЕМЕ Е , БРАТЯ БЪЛГАРИ !!!

    Коментиран от #15, #21

  • 9 Ям пия еба и бия

    1 0 Отговор
    Искам и мен да ме гледат тия двамата примерно от петък до неделя.Да имат на ум, че съм малко съм буен и нося на бой.
  • 10 Тимур

    1 0 Отговор
    Докато ние по-старото поколение бяхме възпитавани по системата "Макаренко" , такива дебилни и жестоки изцепки нямаше в обществото! Сега тя отпадна от мода заради прехвалените "права" на децата и ето го резултата. Понякога си мисля...по-добре да нямам чак толкова "права", но да съм жив и здрав...Сигурен съм,че и малкото момче ще ме подкрепи !Не трябва да се бъркат понятията "Свобода" и "Своеволие"!
    Само "Макаренко" гарантира дисциплина и уважение у младите подрастващи към всички в обществото!
  • 11 mihala

    1 0 Отговор
    Не е за чудене защо се случва това,след като и коментиращите цитират слово от библията ,а се срамуват да кажат,че е от нея.А може и да не знаят. Това е погрешно виждане за съпричастност и любов към ближния, нямам предвид секс. Ако тези са били гей провинциалисти, те са изразили своя неприазън към другите с побоя над детето. Не парадите ще оправят психиката.
  • 12 един от града

    2 0 Отговор
    Само затвор за тези двама боклука и пове4е никога няма да страдат от запек.
  • 13 spasov

    2 0 Отговор
    Тези двамата,комплексирани п...ли,ще ги оправи само един хубав и дълъг престой във врачанския. Всяка сутрин,обед и вечер ще ги посрещат с х.. в г... и така 10г.,да ги видим след това какви ще бъдат.
  • 14 копеле

    2 0 Отговор
    Вземете сега и ги оправдайте мръсните гадини, само затвор за тези изроди, дано умрът. Лично бих ги прегазил с колата, после на задна и пак напред докато им изтекат болните мозъци.
  • 15 копеле

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "БЪЛГАРИН":

    ПОДКРЕПЯМ ТЕ ИЗЦЯЛО БЪЛГАРИНО. НАРОДЕ, НЕ СТОЙ КАТО НЕМОЩЕН ПЕНСИОНЕР А СКОЧИ НА ТАКИВА ЧЕРВЕИ.
  • 16 анонимен

    0 0 Отговор
    Реших да напиша коментар, защото от всичко прочетено и написано дотук ,не се споменава за това ,че по презумция това дете има баща-биологичен родител.Щом в нашето ненормално общество се толерира това, жените сами да си гледат децата ,а тези кито са направили децата да не носят никаква онтолоност за тях , е така и ще има още много подобни случаи.Абсолютно срината ценностна система и държавата я нямя.Защо журналисти и психолози не говорят за това , а подминават и даже не затрогват тази тема.Ако не се промени изцяло обществото отвътре ,всичко това ще се повтаря и потретва.
  • 17 gospodinvie122013

    1 1 Отговор
    ще бъдат жертви ако съдът ги вкара в пандиза
  • 18 възмутенов

    1 0 Отговор
    Мадлен Алгафари, искаш по някакъв начин да опрАвдаеш двамата изверги, които са изтезавали детенцето и отгоре на всичко са снимали издевателствата си, ти се пишеш за психотерапевт ,ти си самата си психорат или малоумна, но един хубав БОЙ ЩЕ ТИ ДОЙДЕ ДОБРЕ!!!!ЗАЩО ОПРАВДАВАШ ПРЕСТЪПНИЦИ ИЗВЕРГИ, УУУУУУ!!!!
  • 19 Браво

    1 0 Отговор

    Добрата новина е че тази страна изчезва и народа емигрира.
    Тук ще останат само п...лчета като тези на снимката и бездомни кучета.Щом и циганите емигрират от страната на крадливия Ганьо значи положението е фалитос.
  • 20 Мая Стоева

    0 0 Отговор
    Принципните изказвания на психолози не вършат работа на никой. Освен ако нямат за цел да подпомагат манипулиране действията на съда и МВР ...

    Тези момчета незнам дали са жертви и н еме интересува. Пет пари не давам за тях.

    Искам най-тежкото възможно наказание за тия торби с л..на, а не сульо и пульо, па макар и теоретици по психология да ми обясняват кой жерва и кой толерантен!
  • 21 Упадъка на един народ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "БЪЛГАРИН":

    За съжаление българския народ обича да спинка и да гледа сеира!
    Българина помни само три дена.
    На четвъртия забравя всичко.Тази ''държава'' е изпята песен.
    Упадъка продължава бавно но качествено;)
  • 22 Morgoth

    1 0 Отговор
    "Жертвите" са на 18 и са пълнолетни - носят пълна отговорност за действията си! Независимо от обучението има хора със склонност към съдизъм и изтървани от контрол правят простотии. За такива си има затвори и трябва да стоят там докато одъртеят и им спаднат хормоните и агресията!

    От другата страна пък са фанатизираните психолози, които виждат възможността да се изявят пред камера и да обясняват как децата не трябвало изобщо да се удрят и прочее - друга крайност, която като всяка крайност не е правилна. Агресията в училище в момента е по-висока в сравнение с предното поколение, защото обществото е по-разхайтено и защото примера за успех е в много случаи "мутрата". И това става въпреки, че съвременните деца ядат по-малко бой отколкото са яли родителите им.
    Може би, ако тези келеши бяха яли малко повечко пердах от бащите си щяха да разбират по-добре какво е да причиняваш болка и нямаше да го правят.
  • 23 кого5

    0 0 Отговор
    смъртза такива к...лета
  • 24 госта

    0 0 Отговор
    казарматааа там ше ги ооправят такива дришльовци ама нема да се върне точно 1 седмица им давам да издържът
  • 25 така

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "краен":

    Защото иначе за 2 секунди и не усещаш нищо - умрял си. А в затвора ще се мъчиш и ще си понесеш наказанието и ще разбереш какво му е било на малкото дете
  • 26 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ТЕЗИ ДВАМАТА САМО ГИ СТИСКАМ И ГИ ПУСКАМ...СТАВАТ МИНАЛО!НА 18г. БЯХ В ДЖЕБЕЛ ПО ВРЕМЕТО НА Т.НАР. "ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС" И АКО ГО БЯХМЕ ЗАВЪРШИЛИ, СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ В ПРОГРЕС, НООО ДОЙДЕ "ДЕМОКРАЦИЯТА"!ЕТО ВИ СЕГА ДЕЦАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА...ДЕТЕГЛЕДАЧИ НА 16г. РАЗТОВАРВАХ ВАГОНИ НА СТОЧНА ГАРА ЗА 20 КИНТА НА НОЩ, ЗА ДА СИ КУПЯ КОЛЕЛО "БАЛКАН", ЖИВЕЕХМЕ ТОГАВА В "КЮЧУК ПАРИЖ" НА "КИЧЕВО" И ТИЧАХ ДО ТАМ, БАБА МИ...СВЕТЛА И ПАМЕТ КАТО РАЗБРА СЕ РАЗПЛАКА : " ЗАЩО БЕ ТОДОРЕ, ГЛАДЕН ЛИ СИ, ЖАДЕН ЛИ СИ, МАЙКА И БАЩА ЛИ НЯМАШ...???" РОДИТЕЛИТЕ МИ БЯХА В ЛИБИЯ ТОГАВА, НО ДОЛАР АЗ ВИДЯХ НА 23г., КОГАТО ЗАМИНАВАХ ЗА ЛОНДОН...БАЩА МИ С ТРЕПЕРЕЩИ РЪЦЕ МИ ПОДАДЕ ЗЕЛЕНИТЕ СТОТАЧКИ С ДУМИТЕ : "В КЪЩИ СИ Е НАЙ-ДОБРЕ..."ДЕТЕГЛЕДАЧИ НА 18г. ВКАРАЙТЕ ГИ В ПАНДЕЛАТА И ДА БАЧКАТ ПО 12 ЧАСА, ДА ИМ СЕ ИЗПОТЯТ ДУПЕТАТА...

    Коментиран от #31

  • 27 ЕДНА БАБА

    0 0 Отговор
    Тези изроди Имат ли братя, сестри ? Така ли биха направили с тях? Техните родители какво мислят по случая? Като не могат да си контролират престъпното поведение, утре на улицата ще нападнат възрастни хора, момичета или по-малки от тях! БОЖЕ, ПОМОГНИ НА МАЛКАТА ДУШИЧКА ДА ОЦЕЛЕЕ, ПОМОГНИ НА МАЙКАТА ДА ОЦЕЛЕЕ, ДАЙ ИМ СИЛА И КЪСМЕТ ТОВА ДА ОСТАНЕ САМО КАТО ЛОШ СЪН ЗА ТЯХ! БОЖЕ, ДАЙ ПОДОБАВАЩО НАКАЗАНИЕ НА ИЗРОДИТЕ, ПРИЧИНИЛИ ТАЗИ УЖАС НА МАЛКОТО ДЕТЕ И НА МАЙКА МУ!
  • 28 Бухал

    0 0 Отговор
    Вече им знаем лицата.. живота ще им е много труден.. Съдебна система няма, НИЕ СМЕ СИСТЕМАТА,БЕ МЪРШИИИ.. Вие ще имате нужда от гледачи щото ще бутате инвалидни колички...
  • 29 една баба

    0 0 Отговор
    Допълвам - тук в САЩ деца , навършили 12 години ,минали през специално обучение и издържали тест, могат да гледат малки деца. ЗА което носят и съответната отговорност! Също и да карат коли на 16 години. И за постъпките си , независимо от възрастта, носят полагащата се отговорност и наказание на общо основание - няма малолетни, няма непълнолетни!Още много мога да пиша, но се съмнявам, че ще бъда разбрана.
  • 30 коперник

    0 0 Отговор
    с тези гейски пози, които са изкарали журналистите на показ, ще станат много популярни сред колегите задържани.
  • 31 Бай Кор

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "TODOR STOYANOV":

    От "Кичево" до "Сточна гара" не е толкова далеч - около 15 минути пеш. Даже през"Белите брези" сигурно е по-кратко. Та, толкова голямо постижение, Тодоре - бягал си от "Кичево" от Спортното чак до "Сточна гара".

    Хубаво е, че си бачкал, но не разбирам каква е връзката с тези двете отрепки? Идването на демокрацията ли? Или липсата на дисциплина?

    Получавали са заплащане от 1000 лева за това дете. Това също е работа, Тодоре, при това интелигентна и сериозна. Явно не са издържали, а си трябват нерви.

    Болезнено е, защото са млади момчета, но си заслужават сериозна присъда и затвор.
  • 32 Георги

    0 0 Отговор
    На тия пичове анусите им ще правят "баунс" в затвора!
  • 33 гост

    0 0 Отговор
    тази държава се нуждае от 5 години диктатура, извънредни закони и бързо смъртно наказание. ако не стане, загива.
  • 34 Златин Славчев

    0 0 Отговор
    bravo be mnogo ste koravi da prebiete edno bebe . . .
  • 35 Христиан

    0 0 Отговор
    Честно направо съм озадачен от коментарите и циничните епитети с които си служат хората коментирали този случай.
  • 36 траян

    0 0 Отговор
    Какви жертви са те господин Иван Игов?Та те дори са снимали боя на детето,как може да биеш дете и то на три годинки.Всички деца са наши господин Игов.Аз ,имам син на три години,немога да повярвам че има толкова лоши хора.как е възможно да се случи това.Моля се на господ да помогне на малкият Христо и се върне към живота с цялото си сърце.А тези двамата има кои да ги съди.