14 Август, 2015 15:02 1 932 5

Филип Михайлов, прегазил двете деца при Лесидрен, остава в ареста

  • филип михайлов-
  • лесидрен-
  • ареста-
  • катастрофа

По искане на Окръжна  прокуратура – Ловеч днес Окръжният съд в Ловеч взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Филип Михайлов от село Лесидрен.

Той е обвиняем за това, че на 11.08.2015 г. е нарушил правилата, установени в Закона за движение по пътищата, вследствие на което по непредпазливост e причинил смъртта на 2 деца и тежко e пострадало трето дете.

От 3 до 10 години лишаване от свобода е предвидил законодателят за убийство по непредпазливост, каквото е престъплението на Филип Михайлов.

Съдът не прие настояването на защитника Филип Михайлов адвокат Владимир Маринов мярката да бъде изменена на по-лека "домашен арест". "За да се осигури нормално разследване през следващите 2 месеца и справедлив процес с участието на подсъдимия мярката му трябва да е "задържане под стража", мотивира искането си обвинителят окръжен прокурор Валентин Вълков.

Пред съда Филип Михайлов обвини другият участник в гонката Ален Асенов, че го е засякъл и за да избегне сблъсъка с мощното му BMW, той избягал вдясно и ударил трите деца.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 justice

    0 0 Отговор
    божее каква държава това не е държава . нарушил бил правилата за движение!!! по непредпазливост!!!! каква непредпазливост като тъпака много добре е знаел, че кара в населено място и че всеки един момент може да помете някой на пътя, но си е казал майната му аз съм велик. това си е живо убииство. смърт за екзекутора на 2 невинни деца. чудя се и на адвокатите дето защитават тези боклуци с какви очи го правят. дали ако беше на някой адвокат детето пак щеше да пледира по непредпазливост. а мъката на семействата . дали изобщо ще понесат това? затегнете закона управляващите стига само сте лапали защото каот не останат хора да видим от къде ще лапате.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Срам ,и пак спам . . а то никой не навежда глава. Аз живея в Щатите. Тук за такова престапление ЗАКОНЪТ казва доживотна присъда без право на отмяна . . . . Процесът е точко седем дни. Два детские живота еееииии К...лдаци
  • 3 темида

    0 0 Отговор
    живот за живот трябва ина4е няма оправия
  • 4 Българин

    0 0 Отговор
    И двамата участника трябва да са на подсъдимата скамейка ... и двамата ... по-бързата процедура в затвора... без право на замяна доживотни присъди......
    Съвсем съзнателно са се гонили.....едва ли липсват улики или доказателства...... СЪБУДЕТЕ СЕ ГОСПОДА МАГИСТРАТИ.... ТОВА МОЖЕ ДА СА ВАШИТЕ ДЕЦА
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Тьмнокожи,, избиратели " , навярно без /или с купени / книжки . Даваха ги по тв-то . Каво може да се очаква ?