Last news in Fakti

24 Август, 2015 20:02 1 151 0

Блокираха част от руската Wikipedia

  • wikipedia-
  • русия-
  • забрана

Федералната служба на Русия, отговаряща за надзора в сферата на информационните технологии и масовите комуникации – Роскомнадзор, блокира страници от руската версия на Wikipedia (Википедия), съдържаща забранена информация относно наркотични вещества.

Википедия е била предупредена на 20 август от Роскомнадзор за възможно блокиране на страница, която съдържа информация за приготовлението на наркотични вещества.

От ноември 2012 г. в Русия има „черен списък”, в който попадат сайтове разпространяващи информация за наркотични вещества, детска порнография и подтикващи към самоубийство. В него също така попадат информации и сайтове, които са били обект на съдебен спор и има влезли в сила съдебни решения за законодателни нарушения. Право да включват в „черния списък” сайтове имат както Роскомнадзор, също така и МВР и Федералната служба за контрол над наркотиците.

Откакто е в сила „черния списък” в него са попадали страници от такива големи сайтове като Wikipedia, Facebook, YouTube  и Google.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА