1 Септември, 2015 12:27 1 286 3

Патрик, биячът на малкия Христо остава в ареста

  • патрик първев-
  • христо-
  • бияч-
  • остава-
  • ареста

САС отказа да пусне от ареста 18-годишният младеж

Патрик, биячът на малкия Христо остава в ареста - 1
Снимка: Фейсбук

Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста Патрик Първев, който е единият от двамата задържани младежи за побоя над 3-годишния Христо.

Миналата седмица 18-годишният Патрик Първев поиска да излезе от ареста, но Софийският градски съд отказа да го пусне. Тогава защитата на Първев поиска да му се замени мярката за неотклонение „задържане под стража“ с по-лека като „домашен арест“, защото през септември, в началото на новата учебна година той ще бъде 9 клас в 5-то вечерно училище. Мотивът за искането на защитата е това, да може младежът да продължи образованието си.

Съдът обаче каза, че предвид факта, че той е навършил пълнолетие и тепърва ще бъде в 9 клас, това означава, че обвиняемият не предявява особен интерес към своето образование.

Тогава той каза още, че Александър Донов - другият задържан за побоя над 3-годишния Христо го е заплашвал. Много пъти преди да ги арестуват Александър – според версията на Патрик казвал, че ще го убие.

Факти.бг припомня, че Първев е в ареста от малко повече от месец, заедно с връстника си Александър Донов. В края на месец юли Софийският апелативен съд остави в ареста и двамата 18-годишни младежи, които са обвинение в опит за убийство на 3-годишния Христо.

Два съдебни състава записаха в мотивите си шокиращи данни за начина, по който 18-годишните младежи са гледали малкото дете. И макар и Патрик, и Александър да отрониха пред медиите, че съжаляват за случилото се, в съдебната зала стана ясно, че те са се забавлявали, наказвайки жестоко малкото момченце.

За щастие, 3-годишният Христо, който бе настанен в "Пирогов" в изключително тежко състояние и с опасност за живота, излезе от кома на 23 юли. В същия ден СГС реши Александър и Патрик да останат зад решетките.

Майката на малкият Христо - Невена Велинска е музикант и работи на кораби в Скандинавия.Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни. Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър сам да му помага.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lost paradise

    0 0 Отговор
    добре е , че напомняте на хората за тези уроди. то остана и да ги пуснат. до живот за изчадията уродливи. бой в пандиза до като пукнат уродите им с уроди!!!!
  • 2 нов българин

    0 0 Отговор
    18 годишен в 9 клас....я там в панделата да учат,там ще ги научат как се бие 3 годишно дете....да ва ева в "мъжагите"
  • 3 сссс

    0 0 Отговор
    ще има свежа мръвка за циганите в сливенския затвор

    както с ана почит насилниците над жени и деца в панделата
    голяма туба вазелин да си носят