Last news in Fakti

6 Декември, 2015 13:54 10 188 14

Нелегална рафинерия за дизел разбиха край Летница

  • летница-
  • рафинерия-
  • дизел-
  • контрабанда
Нелегална рафинерия за дизел разбиха край Летница - 1

Нелегалната рафинерия край Летница е произвеждала дизелово гориво, което е отивало незнайно къде.

Производството е организирано по доста примитивен начин, но рафинерията е действала не от месец-два, а от доста повече време, съобщава в. „24 часа“.

Не е ясно какво количество преработено гориво е излязло от нелегалната фабрика. Тепърва разследващите ще изясняват къде и за кого е било насочено то, уточнява БНР.

По оперативни данни на Териториалната дирекция на ДАНС в Ловеч е установен и заснет камион-цистерна с 20-25 тона гориво, която е пристигнала в двора, в близост до сградата, разтоварила е продукцията и е напуснала мястото, разкрива радио Дарик.

В петък около 16 ч. представители на Окръжна прокуратура Ловеч, областната дирекция на полицията, митница "Свищов" пристигат в една от сградите на бившия стопански двор и заварват в процес на производство няколко души, които веднага се разбягали. Това съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков, който уточни, че в момента в 4 стоманени цистерни има в наличност около 100 тона гориво.

Лаконично бе съобщено, че собственик на сградата, където е текло нелегалното производство, е мъж от Летница с адресна регистрация в град Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 desen

    1 1 Отговор
    .аси - горивата при Методи Андреев /ясно защо толкова го пазят/, амфетите при Бойко, цигарите при Цецо, нелегалният алкохол при Менда... ГЕРБ не е партия, а някакво депо...

    Коментиран от #4

  • 2 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    НЯКОЙ ГИ Е ИЗПЪРЖИЛ
    КОЙ ЗНАЕ ОЩЕ КОЛКО РАФИНЕРИИ НЕ ЗАКОНИ ИМА
  • 3 4343

    0 1 Отговор
    А аз се чудя защо трактора не върви.

    Коментиран от #6

  • 4 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "desen":

    То си има термин,не е депо,а организирана престъпна група.
  • 5 незнайко

    1 1 Отговор
    Как така изведнъж я откриха ? Помислете колко енергия трябва за тази дейност? Беззаконието в БЪЛГАРИЯ е вече 25 години и няма спиране. Утре ще открият и рафинерия за бензин. Виновникът за това не е ГЕРБ а се казва ДЕМОКРАЦИЯ. Спомнете си за ментетата алкохол преди много време и тогава ли е бил ГЕРБ виновен. Не бъдете коне с капаци а мислете!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дрънди

    3 1 Отговор
    Ае засрамете се БЕ....на времето Иван Костов изкарваше в Сърбия цели влакови композиции,Ковачки не си плати 15мил. данъци---тия все невинни ли са.Аман от ПРОПАДНАЛА държава.Гоните кокошкарите,а големите рибоци ги заобикаляте.НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
  • 8 пенчо кобадински

    1 1 Отговор
    разбира се, че ще има незаконни рафинерии... дори съм изненадан, че са толкова малко - т'ва си е доходен бизнес! По същата причина има и незаконни ракиджийници, незаконни "производители" на цигари, незаконни заведения, гаражни фабрики и т.н. - ЧЕРНА и СИВА ИКОНОМИКА по модерно му казано. Причина е само една - хората нямат ПАРИИИИ!!! Всички тези черни и сиви "предприемачи" работят именно по тази причина и до голяма степен хубаво, че са те, за да може "баба Иванка" да си смени прозорчето при "Ангелчо" в гаража, че ако отиде в РОЛПЛАСТ или ТЕОЛИНОПЛАСТ или какъвто и да е там пласт - свят ще и се завие... Затова и не се гонят чак толкова черни и сиви предприемачи, тук там хванат някои показно да го пишат по вестниците, но не ги гонят, защото ако ги подгонят всички тези хора които зареждат на рафинерииката дизел за 1лв./литър , всички тези дето си купуват найлоново пакетче с 20цигари за 1лв., домашна рикийка за 5лв./литър и т.н. и т.н. изведнъж ако им секне пазаруването на черно ще се появят твърде много недоволни граждани и видиш ли вземе, че стане нещо истинско - я бунт, я гражданско неподчинение нещо което ще ги заболи, затова я да не ръчкат много и по кротичко... "кучето си лае, кервана си върви..."
  • 9 Rider 777

    2 1 Отговор
    .аси п....ската държава,,,,, нафтата 2 кинта и кусур за литър или там с колкото те пореже колонката на монополиста (обикновено те удрят с от 5 до 10% в количеството) и Народа си трае ,,,,,,, В Люксембург, където заплатите на нископлатените служители е МИНИМУМ 3000€ Аз зареждам нафта на 67-69 цента за литър ,,,,,, Ако имам техническите познания и възможности също бих си направил "Нелегална рафинерия" ,,,,,,,,
    Народе събуди се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Това е тотален геноцид над българите,,,,, на следващите избори пак гласувайте за Тиквата или някой друг мафиот ,,,,,,

    Коментиран от #10

  • 10 пенчо кобадински

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Rider 777":

    то пък има значение за кои ще се гласува... нямат страх от народа - това е проблема!
  • 11 hft

    1 1 Отговор
    Ми като не може легално работим нелегално, трябва да се яде.
    Такива хора трябва да се поощряват, ако искаме да имаме държава

    Коментиран от #12

  • 12 Лорд Дерек

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "hft":

    Напълно съм съгласен с вас! Но и вижте как настройват обществото против такива хора. В днешно време да си предприемчив и бизнесмен е срамно.Вървежни са земеделците с по един пръст чело и с речник от 30 думи!
  • 13 7777777

    0 1 Отговор
    Дори и да не гласуваме за ГЕРБ те пак ще спечелят, защото купуват гласове, няма значение кой е гласувал и кой не, подменят се цели секции с готови бюлетини! Хората на запад работят на месец за 2-3 тона гориво, а у нас 200-300 литра, докато не се промени това ще има такива нелегални рафинерии, беднотията и безпаричието водят до това, ама на управляващите не им пука за обикновения българин!
  • 14 там от народа някой

    0 1 Отговор
    то орешарски бил крадял нали видиш ли бил взел заедм 1 милиард а бойко който взима втори заем и то не 1 милиард а много повече мани от както дойдоха тези герб само проблеми за народа само краде бат ви бойко и ви зима парите и какво ли още не под каквото и да е форма ама вие викате за него