Last news in Fakti

15 Януари, 2016 18:24 9 373 15

Двамата братя от Враца под "домашен арест"

  • поничките-
  • двамата братя-
  • враца-
  • домашен арест-
  • иван дамянов-
  • десислав дамянов-
  • тодор йорданов

В мотивите на съда е посочено, че предварителното заключение към медицинската експертиза категорично отхвърля тезата, че ударите при побоя са предизвикали смъртта на Тодор Йорданов

Двамата братя от Враца под "домашен арест" - 1
Снимка: БТА

Съдът във Враца пусна под домашен арест двамата братя Иван и Десислав Дамянов, които са обвинени за убийството на Тодор Йорданов от Враца.

В мотивите на съда е посочено, че предварителното заключение към медицинската експертиза категорично отхвърля тезата, че ударите при побоя са предизвикали смъртта на Тодор Йорданов. Съдът е приел, че няма предпоставки братята да се укрият, защото имат постоянни адреси от дълго време, семейства, и постоянна работа. 

Адвокатите на двамата братя оспориха, че има обосновано предположение и настояха да не им бъде налагана никаква мярка. Те се аргументираха, че все още не е излязла и съдебно-медицинската експертиза.

Иван Дамянов заяви, че не съжалява, тъй като били нападнати от Тодор. Десислав пък каза, че се е опитал да помогне на момчето. Мислил, че Тодор си е глътнал езика. Веднага след обявяване на мярката двамата братя казаха, че са невинни. Десислав заяви, че няма нито един нанесен удар от тяхна страна, "просто нелеп инцидент". По думите им той ги е нападнал, без те да разберат какво става. Изказаха съболезнования за смъртта на Тодор.

Тази мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативен съд в София.

Двамата братя от Враца под "домашен арест"
Снимка: БТА

Близките на Тодор не бяха допуснати в съдебна зала. Веднага след обявяването на решението те блокираха улицата пред съдебната палата във Враца, централния вход на палата, както и страничния, откъдето извеждат арестантите. Според тях, който няма пари няма как да получи справедлива присъда.Те са гневни и не желаят да допуснат да излязат двамата братя от съда.

По-рано прокуратурата поиска постоянен арест за двамата братя. Те са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Днес стана ясно и, че двамата братя са с чисто съдебно минало въпреки първоначалната информация от полицията.

Според обвинението има реална опасност да извършат и друго престъпление, защото при трагичния инцидент са демонстрирали мъжество на улични бойци в ръкопашен сблъсък с 18-годишен младеж. 

От защитата се позоваха на заключенията на съдебните лекари, че нанесените 28 удара по тялото на момчето не са причинили смъртта му, а от какво е починало то предстои да изясни съдебно-медицинската експертиза. Според адвокатите на двамата братя, работата по делото е подложена на голям обществен и медиен натиск и за повдигнатото ново по-тежко обвинение няма обосновани предположения и доказателства. Адвокатите бяха категорични, че то е наложено, за да бъде взета по-тежката мярка.

Към настоящия момент са разпитани множество свидетели, очакват се резултатите от съдебно-медицинската експертиза, която ще определи причината за смъртта на Тодор Йорданов.

Двамата братя от Враца под "домашен арест"
Снимка: БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любо

    2 0 Отговор
    Смърт за тях!!!!!
  • 2 Марио

    2 0 Отговор
    Законодателство ли бе да го опишеш . Аз съм сигурен че и "Ислямска държава " най - вероятно има "основателни" причини за атентатите които извършва , погледнато през техния мироглед . Моите съболезнования на целия български народ който тепърва ще страда от нашата правораздавателна система . Смъртта вече е законов акт според правораздаването .
  • 3 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор
    НЕ...НЕ Е ИСТИНА!!!АКО ПРЕЗУМПЦИЯТА НА ТОВА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА", НЕ Е ДА ГИ ХВЪРЛЯТ НА ВЪЛЦИТЕ(РОДНИНИТЕ) НА УБИТОТО МОМЧЕ, ТО ТОГАВА..."ПРАВОСЪДИЕТО" НИ БЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТ!В РУСКИЯТ ФОЛКЛОР СЪЩЕСТВУВА ЕДНА СТРАХОТНА ПРИКАЗКА: "СМЕРТЮ, СМЕРТЬ ПОПРАВ..." МОМЧЕТО СВЕТЛА МУ ПАМЕТ...СЪС СИГУРНОСТ СЕ Е НАПРАВИЛО НА "МЪЖ", НО "МЪЖЕТЕ", КОИТО СА ГО БИЛИ СЪС СИГУРНОСТ НЕ СА МЪЖЕ...ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА МАЙНА...

    Коментиран от #9, #10

  • 4 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор
    КВО СТАА В ТАЯ "ДРЪЖАВА" ВЕ МАЙНА...МДААА...МОДЕЛЪТ 92 НА "БЕРЕТА" Е ДОСТА СПОЛУЧЛИВ И РАЗПОЛАГА С ПЕТНАДЕСЕТ АРГУМЕНТА 9x19 ...!!!ЗА МОЯ ГОЛЯМА РАДОСТ СА НЕРАЗДЕЛНИ ПРИЯТЕЛИ С H&K P30 L 9x19, КОЙТО СЪЩО Е ТОЛКОВА ДОБРЕ АРГУМЕНТИРАН!!!ОКОТО НЯМА ДА МИГНЕ, РЪКАТА, НЯМА ДА ТРЕПНЕ, КОГАТО СТРЕЛЯМ, ВСЕ ЕДНО СЕ ПОДПИСВАМ!!!ПО-ДОБРЕ В 12 ДА МЕ СЪДЯТ, ОТКОЛКОТО В 13 ДА МЕ НОСЯТ...
  • 5 тт

    0 1 Отговор
    Как може всички чули недочули,видели не видели да съдите по писаниците на мадийте.Тези момчета не са убийци и много скоро ще стане съвсем ясно от какво е умряло момчето.А относно кой крив кой прав ще кажа-КАКВОТО ПОВИКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    БОКС вадиш, от БОКС умираш!
  • 7 lock

    2 0 Отговор
    не е трябвало да го бият толкова. няколко възпитателни шамара и кратка пасифистка лекция са достатъчни
  • 8 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Поредния български трилър за който края не е ясен на никой!!!
  • 9 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "TODOR STOYANOV":

    ТОШКО ТОЗИ 18Г КЕЛЕШ АКО ТИ ИЗЛЕЗЕ С БОКС И ДОЙДЕ КЪМ ТЕБ
    КВО ПРАВИШ ВЕ МАЙНА
    ДНЕС СЕ ПИШЕ ЧЕ И ДВАМАТА ИМАТ УДАРИ ОТ НЕГО С БОКСА
    РАЗБРАХ ЧЕ И БИЛ ТРЕНИРАЛ ТАЕКУОНДО
    ЕЕЕ НЕ Е ЛИ СРАМ ДА ЯДЕМ БОЙ ОТ ДЕЦАТА СИ ВЕ

    Коментиран от #11

  • 10 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "TODOR STOYANOV":

    ТОШКО ТОЗИ 18Г КЕЛЕШ АКО ТИ ИЗЛЕЗЕ С БОКС И ДОЙДЕ КЪМ ТЕБ
    КВО ПРАВИШ ВЕ МАЙНА
    ДНЕС СЕ ПИШЕ ЧЕ И ДВАМАТА ИМАТ УДАРИ ОТ НЕГО С БОКСА
    РАЗБРАХ ЧЕ И БИЛ ТРЕНИРАЛ ТАЕКУОНДО
    ЕЕЕ НЕ Е ЛИ СРАМ ДА ЯДЕМ БОЙ ОТ ДЕЦАТА СИ ВЕ
  • 11 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Vasik Atanasova":

    ТОШКО Е 187см. И ТЕЖИ 117кг....ОСВЕН ТОВА НЯМА ГРАМ ИЗЛИШНИ МАЗНИНИ И Е ДЖУДИСТ, СЪЩО ТАКА Е ВЪОРЪЖЕН КАТО САМОЛЕТОНОСАЧ, КАКТО СЕ РАЗБИРА ОТ НАПИСАНОТО ПО-ДОЛУ.КЕЛЕШИ ОТ ВСЯКАКВИ ВЪЗРАСТИ СА МИ ИЗЛИЗАЛИ ОТ ВСЯКАКВИ ВОЗИЛА И СА ГРИЗАЛИ БОРДЮРИТЕ, НО НЕ СЪМ УБИВАЛ НИКОГО...СЛАВА БОГУ!!!ИЗМИНАВАМ ОКОЛО 6-8 ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА НА МЕСЕЦ ПО РОДНИТЕ НИ ПЪТИЩА, ДО ВРАЦА ХОДЯ ПРЕЗ ДЕН ЗА ЛЮБИМИТЕ МАРКИ "ГОУФ", "БМВ" И Т.Н.ШОФИРАМ С ВИДЕОРЕГИСТРАТОР И МЕ Е ИЗМЪКВАЛ ОТ ДОСТА НЕЛЕПИ СИТУАЦИИ, ДАЖЕ ОТ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ПОЛИЦАИ!ДА БЯХА МУ ОБЪРНАЛИ ЛАКАТНИТЕ СТАВИ, ДА БЯХА МУ СКЪСАЛИ АХИЛЕСА, ДА БЯХА МУ СЧУПИЛИ КОЛЯНОТО...НО ДА ГО ДЪРЖАТ И ДА ГО МЛАТЯТ КАТО ДАУЛ, ДО СМЪРТ...АРЕ НЕМА НУЖДА...

    П.С.ТИ ПЪК ВЪВ ВСИЧКИ ТЕМИ ЛИ ПИШЕШ МНЕНИЯ ВЕ МАЙНА

    Коментиран от #13

  • 12 ррр

    2 0 Отговор
    бащата на починалия какво чака?
    какво чака?
    някои ще пребие синът ви или дъщеря ви
    тя ще почине
    и ще го пуснат защото
    не било ясно дали е починал от побоя?
    да такива дето не ценят децата си
    за какво да продължава родът им?
  • 13 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "TODOR STOYANOV":

    КАТО ОТИДЕШ ВЪВ ВРАЦА ПОЗДРАВИ ЖОРО ЛУДИЯ КУЛТУРИСТТА И БРАТ
    МУ ВАЛТЕР ПАПАСКИ

  • 14 555

    2 1 Отговор
    Единия от невинните си крие ,,невинното лице"Просто нелеп инцидент.Момчетосе спънало и паднало..Нито веднъж не го били ударили..Синините ги е получило от извънземни..Много здрав гръб имат двамата братя,от много високо ниво да не би и от Банкя..
  • 15 Кръста

    1 0 Отговор
    Сега като проверят кръвта на Тошко и отрият случайно амфеги и кока ..... какво ще правим питам? да не забравяме , че след като е бил обезоражен от двамата братя, трети КЕЛЕЖ взел бокса и го скрил та като дойдат ченгелите да изглежда "двама стари бият някакъв тийн".