Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 16:30 1 478 2

Незаконна сеч на 150 дървета край Гърмен

  • гърмен-
  • дървета-
  • незаконна-
  • сеч

Горските са направили проверка по сигнал на жители на общината

Незаконна сеч на 150 дървета край Гърмен - 1

Служители на горското стопанство край Гърмен са установили незаконна сеч на 150 иглолистни дървета, съобщиха от Нова телевизия.

Проверката е извършена по сигнал на жител от община Гърмен. Установено е, отрязаните дървета от бял бор са без контролна горска марка и без позволително за сеч. Обемът на незаконно добитата дървесина се изчислява на 64 кубически метра лежаща маса.

Това е второ нарушение в рамките на пет месеца в територии, за опазването на които отговаря горският стражар. Той вече е наказван дисциплинарно със забележка и имуществена санкция, след като през септември 2015 г. инспектори  установяват незаконна сеч на 35 дървета в охранявания от него участък. Съставен му е и акт за административно нарушение.

При проверката, извършена тази седмица, инспектори са  установили незаконна сеч на други 36 дървета в съседен участък. Районът е в непосредствена близост до село Рибново и се характеризира с висока концентрация на посегателства от горите.

На виновните длъжностни лица, допуснали нарушенията, ще бъдат наложени най-строги дисциплинарни наказания по Кодекса на труда, след като изтече срока за представяне на писмени обяснения. За нарушенията ще бъде уведомена Районната прокуратура в  Гоце Делчев, съобщиха от Югозападно държавно предприятие. 

В края на 2015 година след разследване беше уволнен директорът на горското във Велинград. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Да разрешат на горския да стреля по секачите,и да видим ще има ли после кой да сече.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Май не разбираш че в момента в който на горския му разрешат да стреля,ще бъде застрелян БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ?!И тогава ще види НЕ КОЙ ЩЕ СЕЧЕ,А КОЙ ЩЕ ПАЗИ!