18 Февруари, 2016 19:12 1 425 1

Евстатиев остава в ареста

  • евстатиев-
  • остава-
  • ареста

Бившият кмет на Стрелча е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче

Пловдивският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, съобщиха от съда.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 15 януари 2016 година в хотел „Стрелча” в град Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние. 

Съдът намери, че правилно Районният съд в Панагюрище е преценил, че не следва да бъде изменена мярката му за неотклонение в по-лека. От заключенията на експертизите и показанията на вещите лица става ясно, че няма пречка във връзка със здравословното му състояние да пребивава в условията на следствения арест.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно жители на града отново се събраха на протест пред сградата с искане за справедлива присъда за Евстатиев. 

Евстатиев пък беше две седмици в болница след прекаран инсулт. Назначената петорна медицинска експертиза показа, че вече е в добро здравословно състояние и не е необходимо домашно лечение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    0 0 Отговор
    Един ресофил по малко!