4 520 0

В Ихтиман задържаха автоджамбази

На извършителите са им повдигнати обвинения за престъпление по чл.346 от НК

В Ихтиман задържаха автоджамбази
Снимка: МВР

Автомобили, отнети противозаконно от територията на няколко области на страната, са иззети от служители на РУ- Ихтиман. Действията по разследването започнали на 15 март, когато при проверка в стопанския двор на фирма служители на РУ- Ихтиман установили лек автомобил „Volkswagen Golf 3“ със следи от интервенция по конзолата за контактния ключ. При последвалата проверка станало ясно, че поставените регистрационни табели отговарят на друг автомобил, а именно „ Volkswagen Golf 2“, противозаконно отнет от територията на столичния квартал „Младост“, съобщават от пресцентъра на МВР.

В резултат на проведените незабавни оперативно- издирвателни действия служителите на реда установили, че автомобилът е оставен на съхранение срещу парична сума от криминално проявения и осъждан местен жител С.И. В хода на оперативната работа криминалистите стигнали и до неговия съучастник Р.Ч./23г./ от Ихтиман, също криминално проявен и осъждан.

При последвалите оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия били проверени адресите, обитавани от двамата. Пред дома на Р.Ч. са установени „Volkswagen Passat“ с частична интервенция в номера на рамата, противозаконно отнет от Септември и „Mitsubishi Pajero“, отнет от територията на Пловдив.

Автомобилите са иззети по надлежния ред. На С.И. и Р.Ч. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 346 от НК и взета 72 - часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, изменена впоследствие на постоянна.

Документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Напиши коментар:


Публикувай