Last news in Fakti

20 Април, 2016 22:18 4 792 3

И Брендо изплува в Документите Панама

  • panama papers-
  • брендо-
  • офшорка
И Брендо изплува в Документите Панама - 1

Мистериозна офшорка, регистрирана през октомври 2005 г. в Панама, е решила да отпусне до 3,5 млн. евро на двете си български дружества през март 2007 г., разкрива в. „24 часа”

Управителки на българските фирми по онова време са Моника Добринова - бивша съпруга на Евелин Банев-Брендо и сестра ѝ Десислава Дишлиева. Парите според решение на директорите на офшорката Mountfield Properties е трябвало да бъдат за “погасяване на дългове към кредитори”.

Кой стои зад  офшорката  благодетел, обаче остава тайна. Не е ясно и дали парите са пристигнали в България.

“24 часа” потърси за коментар управителките на българските фирми по онова време.

“Г-жа Дишлиева предпочита да не обсъжда тези въпроси”, каза адвокатката на Десислава Дишлиева Ина Лулчева. Коментар отказа и другата управителка на българските фирми по онова време - Моника Добринова.

Според “Документите от Панама” офшорната компания Mountfield Properties е регистрирана на 3 октомври 2005 г.

Акциите са  безименни,  а за номинални директори са назначени Джордж Алън, Ивет Роджърс и Кармен Уонг, които са директори в десетки други офшорни фирми.

На 11 май 2006 г. тримата директори се събират и решават в България да бъдат учредени две еднолични дружества с ограничена отговорност - “Дрийм Стоунс” и “Гранд Компликасион”. Едноличен собственик и на двете трябва да бъде Mauntfield Properties, а за управители според решението трябва да бъдат назначени сестрите Моника Добринова и Десислава Дишлиева. Като адрес за регистрация на “Дрийм Стоунс” и “Гранд Компликасион” е предложен бул. “Витоша” 21 в София. На същия адрес сега се намира бутиковият хотел Les Fleurs, който е на фирмата “Б.М.А. Трейдинг” ЕООД, еднолична собственост на Моника Добринова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Кой стои зад офшорката?.....Ами един от тези,които ограбиха българския народ!Такъв,на който трябва да му се реже главата!Лошото е че той ще умре,а неговите наследници ще теглят проклятието!
  • 2 Патриот

    2 0 Отговор
    Сигурно и инициалите от тефтера на Златанов - ББ, ДП, че и РП също са изплували, ама ние не очакваме нашите "независими" медии да ни осведомят.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Класическо пране на пари ! Сигурно 80% от хотелите в България са построени по този начин !