Last news in Fakti

8 Юни, 2016 08:50, обновена 8 Юни, 2016 12:41 3 685 4

Близо 2 млн. лв. са откраднати от пощата в Хасково

  • обраха-
  • пощата-
  • хасково-
  • откраднати-
  • милиона

Обир като по филм

Близо 2 млн. лв. са откраднати от пощата в Хасково - 1
Снимки: БТА

Над 1 милион и 800 хиляди лева са били откраднати тази сутрин при обира на Централната поща в Хасково, съобщи БНР от източници в Министерството на вътрешните работи.

Близо 2 млн. лв. са откраднати от пощата в Хасково


Голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии. Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата.

Близо 2 млн. лв. са откраднати от пощата в Хасково


Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с препарат "Белина". След това нападателите са демонтирали охранителните камери. След като са взели парите, те са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, е разлят препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.

Близо 2 млн. лв. са откраднати от пощата в Хасково


Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.

Близо 2 млн. лв. са откраднати от пощата в Хасково


Сигналът за обира е подаден в 4.30 часа от случаен минувач, който чул виковете на завързания охранител.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков обясни, че при проверката е установено, че неизвестни са проникнали с взлом в пощенския клон, откъдето от каси са откраднати неустановено към момента количество парични средства.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Близо 2 млн. лв. са откраднати от пощата в Хасково


Полицията е започнала разпити на криминалния контингент, извършват се огледи. Пощата в Хасково ще остане затворена през целия ден.

Пенсиите ще бъдат пренасочени към други клонове в града. Състоянието на пострадалият охранител е добро.

От „Български пощи“ ЕАД съобщиха, че създават организация за възстановяване на нормалното изплащане на пенсии в рамките на днешния ден. Утре изплащането ще продължи по график като клиентите на БП ЕАД, които не са успели да получат пенсиите си днес, ще могат да го направят утре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евлоги

    1 0 Отговор
    Браво на момчетата! С кеф да си ги харчат!
  • 2 обран пощальон

    1 0 Отговор
    Е, как така държавната фирма Български пощи допуска такива брутални обири за милиони?? Нали ръководството на пощите дава луди пари на разни частни охранителни фирми за охрана, а то виж кво стаа? Държавните пощи- охранявани от частни фирми , че и транспорта на пратките им предоставили! Горките пощи не стига ,че охранителните фирми им точат парите ,а сега и престъпници взеха да ги обират. Мъка,мъка.......
  • 3 Ник

    1 0 Отговор
    Ще става все по- лошо и причината са онези в изпълнителната власт и парламента.
  • 4 Бидона

    0 0 Отговор
    БРАВО! Ето това е правилния начин! На крадците с любов да им се връща!Дано тези пичове си похарчат спечеленото със здраве и кеф!