Last news in Fakti

29 Юни, 2016 15:16 2 628 3

10 обвинения за стрелбата в "Слънчев бряг"

  • обвинения-
  • стрелбата-
  • слънчев бряг-
  • димитър желязков-
  • очите

10 души са обвинени за участие в организирана престъпна група. 7 от тях са задържани. Трима все още се издирват

10 обвинения за стрелбата в "Слънчев бряг" - 1
Снимка: БТА

Обвинения като участници в организираната престъпна група са повдигнати на 10 лица към настоящият момент – три от лицата се издирват. Това са Божидар Кузманов, който е бил ръководител на групата, Данаил Петков и Марчо Марков. Останалите лица са задържани. Това съобщи на извънредна пресконференция днес Даниела Попова, прокурор от Апелативната специализирана прокуратура.

Брифингът бе по повод разследване на Специализирана прокуратура за стрелбата в Слънчев бряг, където тежко беше ранен Димитър Желязков – Очите, а един от гардовете му загина.

„Делото за стрелбата по Димитър Желязков премина вече в компетентността на Специализирана прокуратура. То беше образувано в началото на месец юни и се наблюдаваше от Окръжна прокуратура-Бургас. Беше образувано в условията на неотложност след огледа на произшествието. Тогава са били привлечени като обвиняеми 3 лица – едно от тях за убийството на един от приятелите на Димитър Желязков и две лица за опит за убийство на Димитър Желязков“, припомни Даниела Попова.

„Бяха събрани множество доказателства, които доведоха до извода, че стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група“, заяви Попова.

„Поради това, делото към края на миналата седмица е прието по компетентност от Специализираната прокуратура, тъй като бяха събрани данни за извършени престъпления именно от организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов“, каза още тя.

По думите й са иззети оръжия, някои от които членовете на групата са се опитали да укрият в деня на престъплението. Извършен е следствен експеримент и до момента са задържани 7 лица.

Спрямо Тодор Славков, Радослав Димитров и Георги Иванчев, които са привлечени като обвиняеми за убийството на бодигарда Александър Алексиев и за опит за убийство на Димитър Желязков – Очите, са вече привлечени и за участие в в организирана престъпна група.

Групата се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побой, палежи и т.н.

„Към настоящия момент се събират доказателства за престъпната дейността на групата. Спрямо трите лица, за които са повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство е взета вече мярка за неотклонение „задържане под стража“ , а спрямо останалите 4 лица предстои внасяне на искане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ пред Специализирания наказателен съд“, заяви Даниела Попова.

„Групата се е опитала да заличи част от следите за престъпната си дейности, след извършване на стрелбата те са взели видеозаписите, на които са били записани. В последствие записът е предаден от единия от защитниците на обвиняемите, но след експертиза е установено, че е манипулиран. Това сочи на извода, че не може да се обслужи тяхната защитна теза, че са действали в условията на самозащита“, отбеляза още Попова.

Конфликтите са като войните - има и причини, има и конкретен повод. Конкретният повод не подлежи на коментар, каза главният секретар на МВР Георги Костов. Така той коментира първоначалното си изказване в началото на месеца, че става дума за "махленска свада".

Хората около Митьо - Очите не са обект на настоящето разследване. Засега има доказателства само за групата на Божидар Кузманов, допълни Даниела Попова.

Към момента Димитър Желязков е жертва и сериозно пострадал, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    ( Хората около Митьо - Очите не са обект на настоящето разследване. ) Какви ли пари се раздават, за да не са обект на разследване? В момента се разследва стрелбата, но не и наркотиците заради които е тя.
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Изключително гнусна и тежка мафия управлява държавата . Тук и невинен да си, системата те я държат и ще те изкарат най големия престъпник . Докато боклуци като Очите които отклоняват голям процент от наркопарите за властта , ще са невинни и обгрижвани като национални герои .
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    С това държавата иска да покаже на обикновения човек , че надигне ли се срещу техните мутри , ще бъде мачкан всячески от системата и нищо не може да направи .Затова 2 000 000 българи се вдигнаха .