Last news in Fakti

1 Юли, 2016 21:57 2 010 1

8 години затвор за шофьора сгазил двама край Лесидрен

  • лесидрен-
  • шофьор
8 години затвор за шофьора сгазил двама край Лесидрен - 1
Филип Михайлов. Снимка: БТА

На осем години лишаване от свобода при строг режим и лишаване от правоуправление за 10 години е осъден шофьорът, който причини катастрофата край Лесидрен, при която причини смъртта на две деца.

По обвинение на Окръжната прокуратура в Ловеч, съдът призна за виновен Филип Михайлов.. за това, че на 11 август м.г., около 18:50 часа, на път в землището на с. Лесидрен, Ловешка област, при управление на лек автомобил „Ауди 80”, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движел със скорост от 122,44 км/ч при ограничение от 90 км./ч.за извън населено място.

В резултат на това по непредпазливост водачът е причинил смъртта на 16-годишната Велислава Ц. и 16-годишния Марино Ц. и средна телесна повреда на Петя Б., на 15 години.

Защитата на Михайлов апелира съдът да произнесе справедлива присъда, като вземе предвид чистото му съдебно минало, младостта му, както и да обърне внимание на подписката, която бе подета в негова защита.

Наблюдаващият прокурор по делото Валентин Вълков пък определи деянието на обвиняемия като престъпна самонадеяност.

"Много съжалявам! Не съм людоедът, за който ме представиха. За съжаление несправедливо", каза в последната си дума пред съда Филип Михайлов.

След като чу решението на магистратите, той каза, че чувства болка, защото "това са хора, които ги познава и уважава".

Адвокатът му Владимир Маринов бе категоричен, че ще обжалват присъдата. Подзащитният му остава с мярка за неотклонение "домашен арест".

"Каквото и съдът да оцени, няма присъда, която да ми върне детето", лаконична бе майката на загиналата Велислава – Кинка Василева.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    НЯМА ДЪРЖАВА !!!НА ТОЯ БОКЛУК ТРЯБВА ДО ЖИВОТНА ИЛИ СМЪРТНА ПРИСЪДА !!! ТУК ТРЯБВА ДА ВЪРНАТ ЗАКОНИТЕ НА ХАН КРУМ !!!