12 Юли, 2016 12:08 1 554 3

След убийството на "Струма", Ембака излиза от ареста

  • ембака-
  • николай чивиев-
  • убийството-
  • струма-
  • ареста

Причината е, че обвинението, което има Ембака от НК не позволява той да стои в ареста повече от 8 месеца

Емил Първанов–Ембака излиза от ареста. Той е обвинен в убийството на строителния работник Николай Чивиев на магистрала „Струма”, но днес Софийски апелативен съд реши той да бъде незабавно освободен срещу подписка.

Причината е, че обвинението, което има Ембака по член 115 от Наказателния кодекс не позволява той да стои в ареста повече от 8 месеца.

Законовият срок е изтекъл на 8 юли, което следва, че вече 4 дни Ембака бил задържан незаконно.

Факти.бг припомня, че инцидентът стана през лятото на миналата година по време на изграждането на част от магистралата. Чивиев направил забележка на мъже, навлезли с автомобил в забранена зона, в която тече строителството, заради което беше нападнат и пребит до смърт. 

Обвиненият за убийството Емил Първанов-Ембака е криминално проявен. Той се укриваше повече от 130 дни след инцидента. За подобен вид престъпления законът предвижда до 20 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имиграция или битка

    0 0 Отговор
    Сега Великият Ембака да осъди съда, че са го задържали незаконно 4 дена, какво е това безобразие, убийците в България трябва да се разхождат на свобода!
    Да си убиец в България е ГОРДОСТ и ПРИЗВАНИЕ, редно е Президента да му връчи орден "стара планина".
    Браво на съда, браво на следствието, уникални професионалисти!
    Уникална държава!
    Те един Чобака не могат да осъдят ние чакаме да осъдят депутати и министри, ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА!
    Време е да се приеме закон за носене на оръжие, явно ще си раздаваме правосъдието сами.
  • 2 Този е за трепане

    0 0 Отговор
    Кво освобождаване бе? Тоя трябваше отдавна да са го сложили на дръвника...жалка работа, кво е тва 8 месеца затвор? Тоя доживотна присъда трябва да получи или смъртна...ся го пуснете пак да утрепе някой, да е*а и държавата скапана
  • 3 Този е за трепане

    0 0 Отговор
    Кво освобождаване бе? Тоя трябваше отдавна да са го сложили на дръвника...жалка работа, кво е тва 8 месеца затвор? Тоя доживотна присъда трябва да получи или смъртна...ся го пуснете пак да утрепе някой, да е*а и държавата скапана