Last news in Fakti

15 Юли, 2016 01:16 1 642 1

Нови 3-ма обвиняеми за КТБ

  • иван гешев-
  • обвиняеми-
  • ктб

От 17 души 14 са в организираната престъпна група на Цветан Василев, заяви Иван Гешев

Има трима нови обвиняеми по делото за фалита на КТБ. Това съобщи в интервю за “24 часа” шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Те са бивши кредитни инспектори от централното управление на КТБ.

Цветан Василев е обвиняем задочно като ръководител на организирана престъпна група. Той е бил редовно уведомен, получил е призовки, връчени с молба за правна помощ, но не се е явил.

В престъпната група освен Василев участват и други 13 души – изпълнителни директори, одитори, касиери, счетоводители.

В нея не влизат двамата подуправители на БНБ – Румен Симеонов и Цветан Гунев, както и един ръководител на екип – Славияна Данаилова.

Тримата са част от делото, но са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпления по служба. Така обвиняемите за КТБ стават общо 17.

Източването на 206 млн. лв. от главната каса на КТБ е равно на коледните бонуси на пенсионерите за 2 години, каза Гешев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    0 0 Отговор
    Държавата е Прокуратурата не свършиха своята работа по задържането на Цветан Василев, който продължава да бъде на свобода и да живее, благодарение на откраднатите пари на вложителите в пирамидата КТБ!