1 228 0

МВР спря контрабанда на цигари за 1,4 млн. лв.

МВР спря контрабанда на цигари за 1,4 млн. лв.
Стефанаки Йоанис

Служители на ГДБОП и на Агенция Митници осуетиха разпространението на 3 500 000 къса контрабандни цигари. Предотвратената щета за републиканския бюджет възлиза на 1 312 500 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При съвместните действия, ръководени от прокуратурата, е разкрит склад в село Нови хан, откъдето са иззети 1 500 000 къса цигари; Реализацията е продължение на акцията, при която на ГКПП-Дунав мост бяха задържани тютюневи изделия за 750 000 лева.

Съвместната акция на служители от Сектор „Контрабанда“ при ГД „Борба с организираната престъпност“ и на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при Агенция Митници е осъществена на 23 юли. Действията са предприети с цел установяване движението на камион, засечен през нощта същия ден на ГКПП – Дунав мост с огромно количество контрабандни цигари, и проверка за наличието на склад за съхранение на тютюневи изделия без български акцизен бандерол. От извършените инспекции било установено, че композицията е пътувала за област София.

В резултат на оперативната работа е локализирана складова база в село Нови Хан. При процесуално-следствените действия, извършени под наблюдението на Районна прокуратура – Елин Пелин, са открити и иззети 150 мастербокса цигари /1 500 000 къса/, без български акцизен бандерол.

Припомняме, че на 23 юли през нощта бе предотвратен опит за пренасяне през ГКПП-Дунав мост Русе на 200 мастербокса /2 млн. къса/ цигари без български акцизен бандерол. Задържаният товарен автомобил е пътувал от България за Румъния. В специално изграден тайник в предната стена на ремаркето на превозното средство бяха укрити кашоните с контрабандни цигари. Общата им стойност се изчислява на 750 000 лева по цени на съдопроизводството. Шофьорът на превозното средство, румънски гражданин, бе задържан в следствения арест с прокурорска мярка за 72 часа.

В резултат на предприетите съвместни действия на служители на ГДБОП и Агенция Митници, под ръководството на прокуратурата, са открити и иззети общо 350 мастербокса цигари /3 500 000 къса цигари/. Предотвратената щета за републиканския бюджет възлиза на 1 312 500 лева.

България

Напиши коментар:


Публикувай