1 331 0

Арестуваха мним полковник от ДАНС

Той поискал 660 лева, за да уреди 36-годишен военен на работа в Агенцията

Анжелина Димитрова

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу мъж на 40 г. от гр. Пловдив, за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал у някого заблуждение и с това му причинил имотна вреда, като се е представил за длъжностно лице.

До момента е установено, че на 26 юли 2016 г. той се обадил на 36-годишен военен от гр. Пловдив и се представил за полковник Николов от ДАНС. Предложил на военния да го уреди на работа в ДАНС. За „услугата“ му поискал 660 лева. По време на разговора „полковник“ Николов обяснил, че разполага с телефона на военнослужещия от негов колега. Няколко часа по-късно измамникът е задържан при предаването на паричната сума, близо до училище в гр. Пловдив.

Акцията по установяването и задържането му е проведена съвместно с ДАНС и отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по случая. Установява се съпричастността на мъжа и по отношение на други случаи на измама, като съгласно получените данни те са на стойност 20 000 лева, и са извършени по същата схема.

Измамникът е в ареста за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои с постановление на наблюдаващия прокурор да бъде задържан за срок от 72 часа и привлечен като обвиняем.

Пловдив / България


Напиши коментар:


Публикувай