Last news in Fakti

28 Юли, 2016 22:00 1 373 1

Обвинението за тероризъм срещу тримата сирийци било под натиск

  • сирийци-
  • тероризъм-
  • натиск

Според един от адвокатите по делото предварителното изнасяне на доказателства поставя под съмнение безпристрастното решение на съда

Обвинението за тероризъм срещу тримата сирийци било под натиск - 1
Снимка: bTV

Обвинението за тероризъм у нас повдигнато срещу трима сирийски бежанци е плод на обществен натиск в Европа и у нас, смята един от адвокатите по делото, съобщи bTV. Той допълва, че прокуратурата не трябва да изнася части от доказателствата по обвинението преди процеса за тероризъм.

Според Ивайло Абаджиев предварителното изнасяне на доказателства поставя под съмнение възможността на съда да вземе безпристрастно решение.

Адвокатът е служебен защитник на 25-годишният Ал Абдалах Фади още от предварителното производство, познава се и с тримата обвиняеми, като се е виждал с тях преди седмица.

По думите му обвиняемите изглеждат като разумни интелигентни момчета. „Не съм останал с впечатление, че тези три момчета биха могли да извършват престъпна дейност”, допълва Абаджиев.

Обвиняемите са от сирийския град Даир аз Заур, унищожен изцяло от ислямистите. В Германия живеели в Дюселдорф, като един от тях е студент по архитектура, женен е с едно дете.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че срещу тримата сирийци е внесено обвинение за незаконно навлизане в територията на България с намерение да извършат терористично нападение.

От обвинението представиха и есемеси, които обвиняемите си разменили с неизвестни техни познати. Защитата твърди, че съобщенията са извадени от контекста.

Обвиняемите са в една килия и се чувстват изключително потиснати от обвинението, което им е повдигнато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тото

    0 0 Отговор
    терористи?????а ако в телефоните си имат снимки на жени изнасилвачи ли са?????докато дремете в къщи така ще е,куките ползват спец съда за наказателна бригада...бунт и да се закрие завинаги иначе всеки може да попадне там....