2 275 2

Задържаха полицаи при спецакция на Калотина

Спецоперацията беше реализирана в минутите преди полунощ в района на гр. Сливница

Снимка: Факти.бг
Снимка: Факти.бг
Стефанаки Йоанис

Специализирана полицейска акция е извършена късно през нощта на пътя за Калотина.

Спецоперацията беше реализирана в минутите преди полунощ в района на гр. Сливница. В задържането са участвали маскирани барети от спецслужбите на МВР.

Четирима пътни полицаи от областната дирекция на МВР са арестувани и обвинени, че са вземали подкупи от каналджии и са превозвали бежанци до границата, съобщиха на съвместна пресконференция на МВР и прокуратурата.

"Дошло е време разделно. МВР и прокуратурата ще продължават да работят срещу корумпираните в системата. Нека приятелите на тези служители с какви пари те ги черпят. Тези хора, заслепени от алчност застрашават сигурността на всички нас.", каза шефът на Вътрешна сигурност Румен Ганев.

При обиските в къщите и автомобилите са открити десетки хиляди в различни валути, злато, скъпи пушки от по 40 000 лева, флашки и прави телефони,с които са контактували само помежду си. Жеков, Проданов, Григоров и Николов са дългогодишни опитни служители. Един от тях е карал много скъп мерцедес, който няма как да купи със заплатата си. При обиските е открита камера за нощно виждане, която струва 18 000 евро, която полицаите от бандата са използвали в престъпната си дейност. Такава нямало и в Гранична полиция.

Разработката на спецпрокуратурата е стартирала през април и по време на разследването станало ясно, че в каналджийството са замесени и полицаи. Те събирали такса "Спокойствие" от каналджиите, за да им осигурят чисто трасе от София до границата край Драгоман. Извън работно време самите те превозвали бежанци.

Наблюдаващ прокурор по делото е Детелина Йотова, която от днес е заместник на ръководителя на спецпрокуратурата Иван Гешев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БайХуй
  Отговор
  1 12:12  29.07.16
  Щеше де е чудно ако не са замесени полиция, прокоратура и политици!... Само че виновна е чистачката в народното събирание!
 • бббббб
  Отговор
  2 15:09  29.07.16
  Искам да видя политици,прокурори и съдии заловени в престъпни схеми.Но,те са с имунитет и са политически обвързани.

Напиши коментар:


Публикувай