2 Август, 2016 12:10 1 134 0

Басамаков, който опита да убие полицай, остава в ареста

  • басамаков-
  • димитър басамаков-
  • убие-
  • полицай-
  • ареста

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване

Басамаков, който опита да убие полицай, остава в ареста - 1

Пловдивският апелативен съд потвърди задържането на Димитър Басамаков, който е обвинен в това, че на 22 юни 2016 г. в гр. Асеновград е направил опит умишлено да умъртви полицейски служител, при изпълнение на службата му, по начин и със средства, опасни за живота на мнозина и деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Съдът прецени, че предвид събраните до момента по делото доказателства е налице обосновано предположение обвиняемият Басамаков да е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение, както и че има реална опасност да извърши друго престъпление.

С акта си съдът задължи Окръжна прокуратура Пловдив да вземе незабавни мерки за лечението на обвиняемия Басамаков предвид данните за неговото психическо състояние.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съгласно чл. 16 от Наказателно – процесуалния кодекс обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА