3 Август, 2016 09:06, обновена 3 Август, 2016 13:00 1 750 0

Хванаха 65-ма нелегални мигранти

  • полиция-
  • акция-
  • миграция-
  • мигранти-
  • софия

Специализираната операция е проведена в София

Хванаха 65-ма нелегални мигранти - 1

65-ма нелегални мигранти са задържани в София, съобщиха от МВР.

Стартиралата снощи специализирана операция на територията на столицата е проведена от служители на СДВР, съвместно с техни колеги от Дирекция „Жандармерия”, столичната пожарна, представители на РИОКОЗ, Агенцията по безопасност на храните и ДАИ.

При предприетите в централната градска част действия бяха констатирани множество нарушения, съставени са актове и издадени редица протоколи от компетентните служители. В полицията са задържани осем чужди граждани без документи за самоличност, представили се като афганистанци.

Служители на пожарната са съставили акт за неспазени изисквания за пожарна безопасност в заведение на бул. „Княгиня Мария Луиза”, издадени са множество констативни протоколи от служители на Агенцията по безопасност на храните. Инспектори от ДАИ съставиха акт за нелицензиран таксиметров превоз, множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за Българските документи за самоличност съставиха полицейски служители.

В рамките на продължилите и тази сутрин проверки за незаконно пребиваващи чужденци служители на СДВР са задържали още 57 чужди граждани без документи за самоличност, между които и жени и деца. Те са установени на различни адреси и отведени в столични районни управления, където предстои установяване на произхода и самоличността им, след което ще бъдат предадени на службите по компетентност.

Полицейските проверки на територията на столични град са регулярни и продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА