961 0

Съдят ромски дилър на хероин

Анжелина Димитрова

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу 40-годишния Емил Ч. от ромската махала „Максуда“, който е обвинен в разпространение на хероин на наркозависими, съобщиха от прокуратурата.

40-годишният мъж бил известен в ромската махала като дилър на хероин с прякорите Кюлю Мемед или само Мемед. На 6 януари 2015 г. 29-годишният наркозависим Ивайло И. посетил адреса на Емил Ч. След кратки преговори двамата се договорили за цена от 8 лева за две малки дози хероин. Минути след като напуснал къщата на наркоразпространителя от „Максуда“ , свидетелят бил спрян от полицейски служители, доброволно предал дозите и разказал от кого ги купил.

На 4 февруари 2015 год. с купени от Емил Ч. Дози, малко след продажбата им, полицията спира за проверка друг наркозависим, който доброволно предава две дози хероин, купени за 12 лева. Трети наркозависим, разпитан пред съдия, обяснил, че е редовен клиент на Емил Ч.

При последвалото претърсване в дома на ромския наркодилър наркотични вещества не били открити, но полицията иззела електронна везна, полиетиленови пликчета и други вещи с остатъчни следи от хероин.

Подсъдимият Емил Ч., който е без образование и постоянна работа, не е дал обяснения пред разследващите в хода на досъдебното производство.

Делото срещу него предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Варна / България


Напиши коментар:


Публикувай