Last news in Fakti

6 Август, 2016 11:15 1 715 0

Край Царево хванаха 15 бежанци

  • полиция-
  • царево-
  • бежанци
Край Царево хванаха 15 бежанци - 1

На 05.08.т.г. около 20.30 ч. на около 2 км. от Царево в посока с. Лозенец по второкласен път, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка Mercedes МL 320, със старозагорска регистрация, управляван от 23 годишния Д.Х. от Чирпан, като открили в купето на автомобила 15 нелегално преминали границата на България, без документи за самоличност, самоопределили се като граждани на Ирак.

Водачът на автомобила – Д.Х., както и петима от нелегално преминалите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от едно денонощие. Останалите 11 човека са отведени и задържани в ГПУ – Царево за срок от 24 часа. Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство по чл. 281 от НК / каналджийство/. Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.

Припомняме, че два дни по-рано бургаските полицейски служители от Второ и Пето Районно управление – Бургас задържаха микробус Iveco 35 С 10, със софийска регистрация, управляван от 49 годишната М.К. от Кюстендил, превозващ 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак. Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили, ескортираха микробуса с нелегално преминалите границата на България.

На 05.08.т.г. около 01.00 ч. на пътя Ахтопол - с. Варвара, на около 2 км. след селото в района до „Падналите мостове“, служители от Районно управление - Царево установиха, че водачът на л.а. Mazda 6, със софийска регистрация - 36 годишния В.Н. от София, превозва петима мъже, без документи за самоличност, нелегално преминали границата на България, самоопределили се като граждани на Иран и Ирак.

С новите 15 нелегално преминали, броят на задържаните от полицейските служители на ОДМВР – Бургас мигранти само за два дни нараства до 52. Образувани са три бързи полицейски производства за каналджийство по чл. 281 от НК.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА