Last news in Fakti

8 Август, 2016 14:33 1 718 0

Обвиниха 22-годишен за убийство

  • обвиниха-
  • 22-годишен-
  • убийство

Драмата се разигра в с. Подбуда

Окръжната прокуратура в Търговище повдигна обвинение за умишлено убийство на 22-годишния Октай И. от село Пробуда по член 115 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия делото прокурор Октай И. е задържан за срок до 72 часа и ще бъде внесено искане в Окръжния съд в Търговище за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“.

На 5 август 2016 год. в 3 часа сутринта в смесен магазин в село Пробуда, Търговищко, започнала свада между 22-годишния мъж и 45-годишния Атанас Хр. Октай съборил на земята жертвата си и му нанесъл жесток побой. Атанас Хр. починал на място.  Според резултатите от аутопсията причина за смъртта му е кръвоизлив в мозъка.

Извършителят и убитият се завърнали наскоро от гурбет в чужбина, където работели в строителството. Повод за връщането на двамата била предстояща сватба на момче и момиче от двата рода.

Разследването на убийството продължава.

Межсдувременно днес искането на Окръжната прокуратура в Търговище за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 22-годишния Октай И. от село Пробуда, бе уважено от състав на Търговищкия окръжен съд.

Определението на Търговишкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Варненския апелитивен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА