1 349 0

Обвиниха 22-годишен за убийство

Драмата се разигра в с. Подбуда

Калина Петрова

Окръжната прокуратура в Търговище повдигна обвинение за умишлено убийство на 22-годишния Октай И. от село Пробуда по член 115 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия делото прокурор Октай И. е задържан за срок до 72 часа и ще бъде внесено искане в Окръжния съд в Търговище за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“.

На 5 август 2016 год. в 3 часа сутринта в смесен магазин в село Пробуда, Търговищко, започнала свада между 22-годишния мъж и 45-годишния Атанас Хр. Октай съборил на земята жертвата си и му нанесъл жесток побой. Атанас Хр. починал на място.  Според резултатите от аутопсията причина за смъртта му е кръвоизлив в мозъка.

Извършителят и убитият се завърнали наскоро от гурбет в чужбина, където работели в строителството. Повод за връщането на двамата била предстояща сватба на момче и момиче от двата рода.

Разследването на убийството продължава.

Межсдувременно днес искането на Окръжната прокуратура в Търговище за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 22-годишния Октай И. от село Пробуда, бе уважено от състав на Търговищкия окръжен съд.

Определението на Търговишкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Варненския апелитивен съд.

Търговище / България


Напиши коментар:


Публикувай