12 Август, 2016 16:30 1 871 0

Ахмед Муса остава зад решетките

  • ахмед муса-
  • остава-
  • ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Пазарджик, с което остави зад решетките Ахмед Муса, който е обвинен за радикален ислям. Съдът потвърди изменението на мерките за неотклонение на подсъдимите Ангел Симов, Светослав Манчев, Ерджан Смаил, Рангел Илиев, Александър Иванов, Орхан Бързак и Ненко Щерев от „Задържане под стража” в „Домашен арест”.

Всеки един от подсъдимите, с изключение на подсъдимия Александър Иванов, е обвинен в това, че е извършил престъпление за проповядване на омраза на религиозна основа и престъпление по чл. 407 от НК. Налице е обвинение срещу подсъдимия Иванов по чл. 339, ал. 1 от НК.

Съдът прецени, че с оглед на индивидуализиращите характеристични данни на подсъдимите и продължителния период на задържане под стража, надхвърлящ рамките на разумните граници, поради обема, фактическата и правна сложност на делото, окръжният съд обосновано е преценил, че преодоляването на опасността от укриване и извършване на друго престъпление на подсъдимите би могло да бъде гарантирано с вече взетите от Окръжен съд – Пазарджик мерки за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА