1 513 0

Ахмед Муса остава зад решетките

Димитрина Ковачева

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Пазарджик, с което остави зад решетките Ахмед Муса, който е обвинен за радикален ислям. Съдът потвърди изменението на мерките за неотклонение на подсъдимите Ангел Симов, Светослав Манчев, Ерджан Смаил, Рангел Илиев, Александър Иванов, Орхан Бързак и Ненко Щерев от „Задържане под стража” в „Домашен арест”.

Всеки един от подсъдимите, с изключение на подсъдимия Александър Иванов, е обвинен в това, че е извършил престъпление за проповядване на омраза на религиозна основа и престъпление по чл. 407 от НК. Налице е обвинение срещу подсъдимия Иванов по чл. 339, ал. 1 от НК.

Съдът прецени, че с оглед на индивидуализиращите характеристични данни на подсъдимите и продължителния период на задържане под стража, надхвърлящ рамките на разумните граници, поради обема, фактическата и правна сложност на делото, окръжният съд обосновано е преценил, че преодоляването на опасността от укриване и извършване на друго престъпление на подсъдимите би могло да бъде гарантирано с вече взетите от Окръжен съд – Пазарджик мерки за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Пловдив / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай