15 Август, 2016 09:25 1 494 4

Над 100 хванати при опит да влязат в България

  • бежанци-
  • мигранти-
  • граница-
  • охрана-
  • фронтекс

Задържани са 21 души, съобщи началникът на Гранично-пропускателен пункт Христо Стефанов

Над 100 хванати при опит да влязат в България - 1

Над 100 души са опитали да преминат нелегално българо-турската граница за последното денонощие. Направени са шест такива опита, съобщи в „Тази сутрин” по бТВ началникът на Гранично-пропускателен пункт Христо Стефанов.

Задържани са 21 души, като в един от случаите групата е водена от каналджии.

Христо Стефанов отрече информацията на турските медии, че вчера страната ни е върнала на Турция двама мъже, обвинени в сепаратизъм от Анкара. Началникът на граничния пункт в Свиленград каза, че през почивните дни има открити двама турски граждани, укрити в лек автомобил. Те са задържани за 72 часа и са в следствения арест. Няма такова връщане през последните двама мъже.

Стефанов заяви, ме имат превъзходно партньорство с турските власти. Той допълни, че няма засилване на бежанската вълна след неуспешния опит за преврат в Турция.

Започва 24-часово дежурство на българо-турската граница за ограничаване на нелегалната миграция.

От понеделник в охраната на границата трябва да се включат първите допълнителни групи, поискани от страната ни от международните сили Фронтекс.

Очаква се международната подкрепа да бъде от около 200 души, като мнозинството ще са от Полша.

В неделя стана ясно, че за денонощие на българо - турската граница са задържани шестима души, а 140 не са били допуснати да влязат у нас.

Освен гранична полиция, на място пази и жандармерията – едните на граничната бразда, а другите – по пътищата.

От неделя вечер навсякъде в пограничните райони има и мобилни ГКПП-та.

Проверяват се всички коли, хора и товари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    1 0 Отговор
    "Започва 24-часово дежурство на българо-турската граница за ограничаване на нелегалната миграция"
    Демек, досега е имало почивки, през които на промоция е минавал всеки. Написано е "ограничаване", не спиране. Изобщо, имитираме дейност.

    Коментиран от #3

  • 2 неплатил длъжник

    0 0 Отговор
    Най-учтиво да ви кажа, че няма да си спрЕмЕ блокирането на реклами, па вий си печелете честно доларчета.
  • 3 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Коста":

    Абсолютно!
    Удивен съм, че въобще се налага да коментираме. Абсурдно е само да си го помисля, а се оказва че границата ни се охранява почасово...
  • 4 1234

    0 0 Отговор
    До сега спахте и не направихте оградата,ей големи идиоти са тия нашите управници,за крадене намират пари,ама за ограда нямат.Ще им кажа от къде да вземат.ОТ ИВАН КОСТОВ вземете, защото по негово време развалиха кльоновете по границата ни сега предлагам даже той да финансира и лично той да участва в строежа на тая прословута ограда дето само я дъвчете и още не сте я направили.Унгария си направиха оградата за няколко месеца,а ние чакаме да се развали времето и да започнете да се оплаквате ,че кално,че студено,ама сега депутатите се изтягат по плажовете и не им пука какво става по границата.Б Б да ги подбира от плажа и направо на границата да правят оградата,щото после не знам какво ще им се случи на тия пишман управници да не ги замеряме с камъни по простите глави.