2 984 0

Изчезналата българка била пребивана до безсъзнание от мъжа си

Продължава издирването на българката

Снимка: DevonCornwall Police
Снимка: DevonCornwall Police
Денис Джамбазов

Изчезналата в Англия българка била тормозена и пребивана до безсъзнание от мъжа си. Това заяви братът на Гергана Проданова Стоян Динков пред Би Ти Ви.

Продължава издирването на българката, забелязана за последно на 8 август (понеделник).

Полицията в Ексетър - намиращ се в югозападната част на Англия – арестува 42-годишния Костадин Костов.

„Като се напиеше я събличаше чисто гола през зимата. Пребиваше я до безсъзнание“, заяви братът на българката, според който Костадин посягал и на децата ѝ.

Въпреки издевателствата жената така и не потърсила помощ. Нещо повече – при сбиване между Костадин и Стоян, свидетелствала в полза на любимия си.

Братът на изчезналата българка се опасява, че се е случило най-лошото – ревнивият Костадин е убил сестра му и е скрил трупа на незнайно място.

Той разкри, че сестрата на Гергана – Величка – получила съобщение във Фейсбук, в което пише, че Гергана иска да събере малко пари и да се върне в България. Съобщението обаче било написано на кирилица, което е необичайно – до този момент цялата кореспонденция се е водила на латиница.

Факти.бг припомня, че британските власти мобилизираха десетки служители, които се включиха в издирването на изчезналата българка.

В мащабната акция се е включил и полицейски хеликоптер, както и дрон. Полицията задържа Костадин Костов, за когото има опасения, че е убил приятелката си.

За последно Гергана Проданова бе заснета от камерите на хранителен магазин как си купува стоки от първа необходимост. Полицията съди, че тя не е планирала бягство. 

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай