4 712 3

Анита Мейзер остава в ареста

Анита Мейзер остава в ареста
Снимка: БТА
Калина Петрова

Варненският окръжен съд определи най - тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Анита Желева /Анита Мейзер/, привлечена като обвиняема за извършване на две деяния - за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга  си Николай Димов чрез умишлено нанасяне на средна телесна повреда и за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Като чу решението на съда Мейзер припадна.

Днес тя е привлечена като обвиняема и за друго престъпление - предлагане на подкуп на полицейски служител в размер на 30 000 евро, за да не изпълни задълженията си по служба - да задържи лице, за което има данни, че е извършило престъпление. В съдебната зала стана известно, че 52-годишната жена е намекнала, че е в състояние да заплати, за да не се разгласява случилото се, още при подаване на сигнала за смъртта на съпруга си до полицията. Това престъпление, за което е привлечена като обвиняема, е тежко умишлено и от общ характер, като за него е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до 10 години, както и глоба до 10 000 лева.

Съдът прецени, въз основа събраните до момента гласни и писмени доказателства, че може да се направи обосновано предположение, че Желева е автор и за двете деяния. Тя не е осъждана, няма криминални регистрации, които да утежнят нейното процесуално положение. Същевременно има достатъчно данни, че обвиняемата  пребивава продължително време в чужбина и макар, че притежава жилище във Варна, не пребивава постоянно в България. Желева е с двойно гражданство, но въпреки проведените оперативни и следствени действия в дома й е намерен само българския паспорт. Наличието на издаден в САЩ документ за самоличност, който обаче не е намерен и иззет, ще й осигури възможност безпрепятствено да напусне страната, смята съдът.

Фактът, че второто престъпно деяние е извършено непосредствено след първото, за което е обвинена, е индикация, че 52-годишната жена е готова на всичко, включително и да извърши престъпление, за да избегне наказателно преследване, прави извод съдът. Затова е налице е и втората предпоставка за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ – съществуваща реална опасност, ако обвиняемата е на свобода, да се укрие и да извърши друго престъпление от общ характер.

„Аз съм невинна. Обичах съпруга си“ - заяви Анита Желева пред съда и обясни различните си твърдения, касаещи смъртта на съпруга й, с притеснението си от коментара на медиите.

Определената от ВОС мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвана пред Апелативния съд Варна в тридневен срок от днес.

В залата имаше приятели и роднини на Николай Димов, които викаха "Убийца". Мейзер плачеше и сподели, че е съдействала на 100% на съда. Аз съм майка и жена и не искам в затвора, ридаеше тя.

Съдебният акт на първоинстанционния съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна.

 

Варна / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чиба
  Отговор
  1 03:19  18.08.16
  Ето до какви трагични последици, може да доведе секс-играта, ако единият ритне камбалото, дори и сам? Да те ес трах вече и секс да правиш....? Поне, така се описа, че културиста е умрял от свръхнатоварване. Аз лично не вярвам Анита да го е убила, по ми се вярва културиста да е хвърлил топа, от свръхнапрежение. Трениращите културизъм използуващи анаболи притежават въпреки голямата си маса и сила, и доста слабост, относно кръвонопреносната си мрежа именно, поради непрестанното и напрягане с анаболи и в съчетание с напрегнати тренировки може да доведе до блокаж по време и на тренировка и на секс дори. Забелязано е това явление и при хора, които употребяват често наркотици, като причината е свръхраздразване и свръхактивиране на редица кръвоносни съдове и нервни клетки. Едва ли е станало нарочно трагичното събитие. А това, че Анита не иска в затвора е нормално. Пък и ако е невинен случай, следствие от игра между двамата това едва ли я прави виновна? Виновна по умисъл би била, ако съзнателно е удушила културиста или го е умъртвила по друг начин. Но по време на секс, между двама доброволни партньори трудно може да се докаже такова нещо. Ако го бе наръгала с ножа това вече е друго нещо. Вероятно просто е била паникьосана от станалото и затова е предложила и подкупа, искала е просто да се измъкне от станалото. Не ми прилича на мацка, която би убила културиста просто от алчносст или за да му кръшне с друг? Ако е искала да кръшне, няма кой да я спре...
 • 2 10:19  18.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 10:46  18.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай