947 2

5000 лв. парична гаранция за катареца, вилнял в мол

Калина Петрова

И Софийски градски съд остави на свобода 20-годишният катарец Алтхани Сауд Бин Джасен, който наскоро вилня в софийски мол. Той трябва да заплати 5000 лева парична гаранция. Софийски градски съд потвърди решението на Софийски районен съд.

Според съда няма опасност той да извърши ново престъпление или да се укрие. Алтхани Сауд Бин създаде напрежение в мола заради сервирана на майка му салата със свинско месо, след което чужденецът изкрещя фразата "Аллах е велик и ще дойде да накаже всички българи”. Според свидетели катарецът дори се изплюл на бара в заведението.

 Персоналът и хората наоколо помислиха, че това е терористичен акт.

Мъжът, който според адвоката му Петър Спасов бил член на кралското семейство на Катар, не се яви на съдебното заседание, защото не искал да бъде сниман. Той обясни, че определено поведението на клиента му не е приемливо и нормално, но престъплението му не е тежко по смисъла на Наказателния кодекс.

Предполагам, че на всеки му се е случвало да бъде недоволен от нещо. Това обвинение не е тежко по смисъла на закона. Сигурно заради това съдът постанови парична гаранция и само заради това, че е чужденец, прокуратурата поиска такава мярка. Няма нищо особено в случая. Никой не може да твърди какво му е поведението. Това ще се разбере в края на делото.

Адвокат Спасов заяви, че катарецът е на посещение в България и допусна, че може да е дошъл на почивка. Няма забрана да напуска страната ни. В момента младият мъж пребивава в Катарското посолство.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шшш
  Отговор
  1 14:56  18.08.16
  ЗА "НЕ ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ" КАКВО ЛИ ЩЯХА ДА ГО НАПРАВЯТ ПРИМЕРНО В КАТАР...НАЛИ СЕЩАТЕ ЧЕ НА ТАЗИ ОТРЕПКА ЩЕ МУ РЕЖАТ РЪЦЕ КРАКА И ЕЗИК ЗА КЪДЕ ТО МНОГО ДРЪНКА , А У НАС 5000ЛВ. ЗА ТОВА ТЕЗИ СВИНЕ ИДВАТ ТУКА И СЕ ДЪРЖАТ НАГЛО И БЕЗОЧЛИВО..
 • ККК
  Отговор
  2 19:10  18.08.16
  Колкото по-толерантни ставаме,толкова по-нагли стават резняците.

Напиши коментар:


Публикувай