2 166 2

Закопчаха сериен крадец на коли

Закопчаха сериен крадец на коли

Криминалисти от полицията в Стара Загора  задържаха рецидивист, извършил множество кражби на моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Целенасочените оперативно-издирвателни действия на криминалистите стартирали след регистрирани през месец август т.г. множество кражби на моторни превозни средства на територията на Старозагорска област. В хода на разследването днес, в землището на с. Шейново, е задържан И.А. /24г./ - криминално проявен и осъждан. 

Той бил обявен за общодържавно издирване, след като на 4 август т.г. е избягал от затворническо общежитие, където е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. 

И.А. се придвижвал с  Volkswagen Polo - противозаконно отнет от с. Хаджидимитрово, а близо до мястото на задържането му е установен и ВАЗ 2101, откраднат от с. Горно Сахране. 

До момента е установено, че от 4 до 21 август И.А. е съпричастен към общо пет случая на противозаконни отнемания на моторни превозни средства и две домови кражби в малки населени места от областта, за които са образувани и се водят досъдебни производства. В част от случаите извършителят е прониквал в чуждите домове през незаключени врати и отворени прозорци и  отмъквал ключовете на леките автомобили. От жилищата той си е тръгвал и с парични суми, мобилни телефон и други вещи.

И.А. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата..

Стара Загора / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Plovdiv
    Отговор
    1 18:39  21.08.16
    Не го ли откопчаха вече??...
  • 2 00:39  23.08.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай