Last news in Fakti

21 Август, 2016 20:43 1 845 1

Опасност от провал на делото за убийството на малката Ани

  • ани-
  • опасност-
  • провал-
  • убийството

Пред риск да бъде провален съдебния процес за убийството на 4-годишната Ани са изправени съдебните власти в Гърция. Причината за това може да бъде непреведен на български език обвинителен акт, съобщи в. "Български новини"

Процесът срещу 27-годишният баща Станислав Бакърджиев (известен като Сава), 30-годишния обвиняем Николай или Ники (Назиф Ахмедов) и Димитрина Борисова майката на детето, за случилото се в мазето-кланица на ул. „Михаил Вода“ в Атина е насрочен за 5 септември. 

18-месечния арест за родители изтича в началото на ноември, а обвинителния акт не е преведен на български език и поради това процесът за ужасяващия случай може да увисне във въздуха, с риск за отлагане. Казусът бе повдигнат от адвоката на 30-годишния българин, Янна Панагопулос, която обжалва решението, с молба да бъде преведен обвинителния акт на български език. 

Ако въпросът бъде повдигнат в съда на база съществуващо такова решение по друго дело, а именно делото Сименс, отложено поради „непреведен акт, смятан за съществен елемент за чуждестранен обвиняем, тъй като трябва да знае на неговия език в какво е обвинен,“ тогава съда може да отложи делото, докато обвинителния акт не бъде преведен.

Периодът на максимално допустимия срок за временно задържане на родителите на Ани, който в Гърция е 18 месеца, изтича след два месеца, и в съчетание с липсата на преводачи, особено на български език голяма е вероятността до насрочване на нова дата за дело двамата да бъдат освободени от затвора.

Общо четирима учени, по-специално, двама невролози и психиатри, между които ръководителя на отдела за съдебно – медицинска експертиза в Атина Нико Каракуки и президента на Националната организация за трансплантации Андреас Карабини е поискала за свидетели майката Димитрина Борисова, с надежда да хвърлят светлина върху мистериозния казус. Припомняме, че според абвинителния акт има вероятност детето да е било живо преди да бъде нарязано от обвиняемите Станислав Бакърджиев и приятеля му Назиф Ахмедов. Двамата ще седнат един до друг след около две седмици на подсъдимата скамейка в съда в Атина. Там ще бъде и 25-годишната майка, която е обвинена в „излагане на риск на непълнолетно дете“. Българката е получила медицински документ в затвора в Тива, където се намира, че по време на „касапницата“ е била „чиста“. Не е употребявала наркотици. Изследването е направено три дни след нейното задържане.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 petar

    0 0 Отговор
    Bog shte nakaje vsichki koito sa zameseni. Neka tezi hora dase chustvat zle dase tarkalqt na zemqta i da sajalqvat chese rodiha shtese molq na boga dagi nakaje. Ako az sreshna tezi hora na ulicata. Prosto naistina shte sajalqvat chesa iskali dase mahnat ot zatvora. Neka bog gi nakaaje i tezi deto im pomagat dase osvobodqt ot zatvora i neka advokatite i sadiite ako gi pusnat da im se sluchi i na tqh na samite tqh sushtoto....